Meğer patatesi kabuğuyla yemek gerekiyormuş! Patatesin kabuğunu yiyenlerde o hastalık asla görülmüyor
Yemek kültürümüzde yeri önemli olan besinlerden biri patatestir. Ancak yemeklerde kullanılan patateslerin kabukları çoğu zaman soyularak çöpe atılır. Patates kabuklarının bu faydasını öğrendiğinizde patates kabuklarını bir daha çöpe atmayacaksınız.
Patates kabukları potasyum açısından zengindir. Patatesin kabuğundan muzdan daha fazla potasyum bulunmaktadır. Bu da vücudun ihtiyaç duyduğu potasyum değerini karşılamak için patates kabuklarını eşsiz bir kaynak haline getiriyor.
Patates kabuğu ile birlikte tüketildiğinde içerdiği lif oranı daha yüksektir. Kabuklu patates içerdiği yüksek lif oranı sayesinde sindirimi düzenlerken uzun süre tok hissetmenizi de sağlar.
Aynı zamanda patates kabuğu C vitamini bakımından zengindir. İçerdiği yüksek C vitamini sayesinde patates kabuğu bağışıkığı güçlendirerek hastalıklara karşı vücudu korur. Kış aylarında karşı karşıya kalınan grip ve nezle gibi hastalıklara yakalanma riskini düşürmek için patatesi kabuğuyla tüketebilirsiniz.
Patates kabuğu manganez bakımından da zengin bir gıdadır. Patatesin kabuğuyla birlikte tüketilmesi yaraların kısa sürede iyileşmesine de yardımcı olmaktadır.