TBMM'de olaylı oturum! AK Parti ve CHP'li vekiller birbirine girdi

TBMM'de CHP'li Engin Özkoç'un Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sözleri nedeniyle kavga çıktı. Özkoç hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldı.

TBMM'de CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un kürsüyle çıkmasının ardından tansiyon yükseldi.

YUMRUKLU KAVGA

Görüşmelere 10 dakika ara verilmesiyle milletvekilleri ayağa kalkarak birbirlerinin üzerine yürüdü ve Genel Kurul salonu karıştı. Vekiller Genel Kurul salonunda yumruklarla birbirine girdi.

MECLİS BAŞKANI ŞENTOP'TAN KAVGAYA İLİŞKİN AÇIKLAMA

GERGİNLİK NEDEN YAŞANDI?

Meclis'teki gerginliğin TBMM'de bir basın toplantısı düzenleyen Özkoç'un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözleri nedeniyle yaşandığı belirtildi. 

ÖZKOÇ HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Öte yandan, Engin Özkoç hakkında Cumhurbaşkanı'na hakaretten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldı.

TBMM'de olaylı oturum! AK Parti ve CHP'li vekiller birbirine girdi - Resim : 1

AK PARTİ'DEN İLK AÇIKLAMA

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, TBMM'de yaşanan kavga ile ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Çelik, Twitter'dan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"CHP yönetimi, millet iradesiyle bitmeyen kavgasında yeni bir çirkinlik ortaya koydu. CHP’nin Cumhurbaşkanımıza dönük ahlak dışı ifadelerini şiddetle kınıyoruz. Aynen iade ediyoruz. Milletle olan kavgalarını seçilmiş Cumhurbaşkanımız üzerinden yürütmeye çalıştıklarını görüyoruz.

CHP yöneticileri millet iradesiyle kavga etmek için her dönemde milli irade gücüyle seçilenleri hedef aldı. Bunun için darbeleri kışkırttılar, milli iradenin sakatlanması için her türlü kumpası ürettiler. Bugün de Cumhurbaşkanımıza saldırmaları zihniyetlerinin yansımasıdır.

CHP yönetimi, Türkiye’nin meşru kurumlarına sistematik bir saldırı içerisinde. İçeride meşru makamlara yönelik bu saldırıların, dış politikada Türkiye’nin milli güvenliğini doğrudan ilgilendiren meselelerle ilgili olarak da gündeme geldiğini görüyoruz.

CHP yönetiminin, Türkiye Cumhuriyeti’nin seçilmiş Cumhurbaşkanlığı makamına saray rejimi derken, Suriye’de kendi halkına karşı sistematik katliam uygulayan Esed rejimine Suriye’nin meşru devlet başkanı muamelesiyle yaklaşması bağlı oldukları zihniyeti açıkça gösteriyor.

Dış politikada, hem Suriye meselesinde, hem Libya meselesinde bir Baas Partisi üslubuyla konuşuyorlar, iç politikada ise bildiğimiz Yassıada Zihniyeti’nin bir versiyonu olarak gündeme geliyorlar.

Meclise ve Cumhurbaşkanlığı makamına saldırılarının hiçbiri tesadüf değil, bunların hepsi demokrasimize, hukuk devletimize ve milli çıkarlarımıza dönük zaman ayarlı sabotajlardır.

CHP yöneticilerinin toplumu zehirlemeye, demokrasimizi sakatlamaya, hukuk devletimizi yaralamaya, seçilmiş makamları vesayet altına almaya çalışan bu yaklaşımlarına karşı demokrasi mücadelesini her zaman verdik, bundan sonra da vereceğiz.

Ne iç politikada bu ‘Yassıada Zihniyeti’ kazanacak, ne de dış politikada Türkiye’nin milli güvenliğini bu ‘Baas Zihniyeti’ne teslim edeceğiz"

TBMM'de olaylı oturum! AK Parti ve CHP'li vekiller birbirine girdi - Resim : 2

son dakika son dakika haber Meclis'te yumruklu kavga