Meclis'te terörle mücadele oturumu! Bakan Fidan'dan KYB'ye net mesaj, Güler'den 'terör koridoruna izin yok' açıklaması

haberglobal.com.tr

Bakan Fidan ve Güler, terörle mücadele konusunda Meclis'i bilgilendirdi. KYB'nin örgüte alan açtığını belirten Bakan Fidan, "Böyle devam ederse ileri önlemler alacağız" dedi. Bakan Güler, terörü kaynağında yok etme stratejisiyle terörün hareket kabiliyetinin bitirildiğini söyledi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, terörle mücadele konusunda Meclis'i bilgilendirdi.

Bakan Güler, sınır ötesindeki başarılı operasyonlarla terör örgütünün hareket kabiliyetinin bitirildiğini ifade etti. Terörle mücadelede kararlılık mesajı veren Güler, güney sınırında bir terör koridoruna izin verilmeyeceğinin altını çizdi.

Terör örgütü PKK'nın Türkiye'de zemin kaybederek yurt dışına kaydığını belirten Bakan Fidan, "Terör örgütüne kendisini güvende hissedeceği bir alan bırakmayacağız." şeklinde konuştu.

Meclis'te terörle mücadele oturumu! Bakan Fidan'dan KYB'ye net mesaj, Güler'den 'terör koridoruna izin yok' açıklaması - Resim : 1

Bakan Güler'in açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

Bugüne kadar başarılı operasyonlarla terör örgütüne büyük darbe vurduk. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ülkemize yönelen tehditlere karşı görev yapmaktadır. Bilen bilmeyen bazı kesimler tarafından yorumlar yapılıyor. Bilinçsiz ve art niyetli söylemlere şahit oluyoruz. Eleştiriler elbette olabilir. Böyle hassas bir konuda birlik içinde olmak yerine acıların siyasi malzeme yapılması asla ve asla kabul edilemez.

TERÖRÜ KAYNAĞINDA YOK EDİYORUZ

Devlet iradesinin olmadığı Irak'ın kuzeyinde PKK varlığını artırarak ülkemize saldırıları artırdı. Terör saldırılarında çok sayıda kahramanımızı şehit verdik. Suriye'den yapılan ve Suriye kaynaklı terör örgütleri sonucunda 600'den fazla vatandaşımız hayatını kaybetti ve 1000'den fazla vatandaşımız yaralandı. Irak'ın kuzeyinden de ülkemize geçiş yapan teröristler karakollarımıza, üs bölgelerimize saldırılar yapmaktaydı.

Hatırlatmak gerekirse; 2007'de Dağlıca 12 şehit; 2008'de Aktütün 15 şehit, 2009'da Hantepe 6 şehit, 2010 Gediktepe 11 şehit, 2011 Çukurca 24 şehit, 2012 Beytüşşebap 12 şehit gibi çok sayıda kahramanımızı şehit verdik.  Teröristlerin yanı başımızda yuvalanmasına karşı böyle tedbirler zorunlu oldu. Terörü kaynağında yok etme stratejisini uygulamaya başladık.

Meclis'te terörle mücadele oturumu! Bakan Fidan'dan KYB'ye net mesaj, Güler'den 'terör koridoruna izin yok' açıklaması - Resim : 2

TERÖRÜN HAREKET KABİLİYETİNİ BİTİRDİK

Suriye'de icra edilen Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı ve Bahar Kalkanı harekatlarıyla terör örgütlerinin bertaraf edildi. Irak'ın kuzeyindeki operasyonlarımızın icrasına da başlanmıştır. 2019 yılında başlatılan Pençe harekatları ve eylemlerin kısıtlanmasında önemli başarı sağlanmıştır. Üs bölgeleri sayesinde yaklaşık 300 kilometrelik 30 km derinlikte güvenli hat oluşturduk. Pençe Kilit operasyonu ile kilit kapatılmış, emniyetimiz tesis edilmiştir. Bu operasyonlarla sınırlarımızda kurulmak istenen terör koridorlarını parçaladık. Terörün hareket kabiliyetini bitirdik. Irak'ın  kuzeyinde PKK'yı hedef alan operasyonlarımız terörün hareket kabiliyetinin engellenmesinde önemli başarıya ulaşılmasını sağlamıştır.

TERÖRÜ KAYNAĞINDA YOK ETTİK

Aralarından PKK'nın üst düzey yöneticilerinin de olduğu çok sayıda terörist etkisiz hale getirilmiştir. Yurt içindeki eylemler asgari düzeye indirilmiştir. Tüm bu saldırılarda teröristlerin sızma girişiminde sivil yerleşimleri örtü olarak kullandığı görülmüştür. Bugün artık yurt içinde tek bir şehit haberi gelmiyor. Bu da terörü kaynağında yok etme başarısını gösteriyor. Mehmetçiğimiz karşısında aciz kalan teröristler artık son çırpınışlarını veriyor.

Kahraman Mehmetçik zorlu arazi ve iklim koşullarında canını dişine takarak görev yapıyor. Hain teröristler tarafından gerçekleştirilen saldırılar olumsuz hava koşullarında alçakça gerçekleştirildi. Üs bölgelerindeki kahramanlarımız tüm donanımlara sahip. Mehmetçiğin ihtiyaç duyduğu her türlü mühimmat ve ikmal kesintisiz karşılanmakta. Toplam 80 doktorumuz üs bölgelerinde görev yapmaktadır. 

Evlatlarımızın intikamını almak için kudretimiz büyük. Bugüne kadar olduğu gibi şehitlerimizin kanını yerde bırakmadık, bırakmayacağız. 

GÜNEY SINIRIMIZDA TERÖR KORİDORUNA İZİN VERMEYECEĞİZ

Irak ve Suriye'ye hava harekatları başlatılmış, toplam 114 hedef imha edilmiştir. Üs bölgelerimize sızma girişimde bulunan teröristler bulundukları yerde öldürülüyor. Mağaralarında güvende olduklarını sanırlarken kahraman askerlerimiz tarafından inlerine gömülmektedir. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Kim destek verirse versin güney sınırlarımızda bir terör koridoru kurulmasına asla izin vermeyeceğiz. 

PKK TÜRKİYE'DE ZEMİN KAYBETTİ

Bakan Fidan:

Teröristlerle sınır ötesinde mücadelemiz son terör odağı etkisiz hale getirilinceye kadar devam edecektir. Tüm komşularımızın ve müttefiklerimizin terör örgütleriyle mücadelemize destek vermesi gerekmektedir. PKK ve DHKP-C terör örgütleri soğuk savaş döneminden kalmıştır. Türkiye uzun yıllar terör örgütleriyle mücadele etmiştir. Milletimizin hak ettiği demokratik adımlar atılırken teröre zemin oluşturan ortamlar kaldırılmıştır. Ülkemizin her bölgesi güvenle yaşanabilir hale gelmiştir.

Ülkemizi hedef alan örgütler, birbiriyle etkileşim halinde işbirliği yapmaktadır. Saldırı nerden gelirse gelsin örgütün bütün kaynaklarını yok ediyoruz. PKK Türkiye'de zemini kaybetti, yurt dışına kaydı. Nokta operasyonlar ile üst düzey yönetici kadrosunu elimine ediyoruz.

Meclis'te terörle mücadele oturumu! Bakan Fidan'dan KYB'ye net mesaj, Güler'den 'terör koridoruna izin yok' açıklaması - Resim : 3

KYB ÖRGÜTE ALAN AÇTI

Suriye ve Irak'ın kuzeyindeki operasyonlarımız sivillerin zarar görmeyeceği şekilde sürmektedir. Bölücü örgüt Irak içinde de nüfuzunu artırmanın gayretindedir. PKK varlığının Irak'ın toprak bütünlüğüne tehdit oluşturduğunu en açık şekilde ifade ettik. KYB örgüte alan açtı, böyle devam ederse gereken adımı atarız.  KYB'nin Suriye'deki PKK/YPG unsurlarına eğitim verdiği iyice açığa çıkmışır. Bu durum KYB ile PKK arasındaki ilişkinin boyutlarını ortaya koymaktadır.

Meclis'te terörle mücadele oturumu! Bakan Fidan'dan KYB'ye net mesaj, Güler'den 'terör koridoruna izin yok' açıklaması - Resim : 4

Iraklı bakanlarla Ankara'da bir toplantı gerçekleştirdik. Irak yönetimiyle çalışmalarımız titizlikle sürdürülmektedir. Suriye'de rejim karşıtlığı için kurulan koalisyon zaman içinde PKK ile işbirliğine evrilmiştir. Terör örgütlerinin istisnasız tek ortak noktası yurt dışıyla bir bağlantıları olmalarıdır.

Gençlerimiz artık örgütün sahte söylemlerine kanmamaktadır. Terör örgütünün son kullanım tarihi geçmiştir. Terör örgütüne kendisini güvende hissedeceği bir alan bırakmayacağız. 

MECLİS BAŞKANI KURTULMUŞ: TERÖRE KİMLERİN DESTEK VERDİĞİNİ GAYET İYİ BİLİYORUZ

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, oturum açılışında şu açıklamalarda bulundu:

"Vekalet savaşı adını verdikleri bu süslü terim acımasız emperyalist saldırıdır. Teröre karşı amasız fakatsız karşı durmak boynumuzun borcudur. Son terörist kalmayıncaya kadar değil terörün bu topraklardan atılana kadar teröre karşı kararlı mücadelemiz devam edecek. Teröre kimlerin destek verdiğini gayet iyi biliyoruz. Amaçları ülkeleri istikrarsızlaşmak, yeni devletler ortaya çıkarmak ve halkları birbirine karşı düşmanlaştırmaktır.

Meclis'te terörle mücadele oturumu! Bakan Fidan'dan KYB'ye net mesaj, Güler'den 'terör koridoruna izin yok' açıklaması - Resim : 5

Tüm ülkeleri Türkiye'nin bu haklı mücadelesine destek olmaya çağırıyoruz.

Teröristlerin esas amaçlarından biri de birliğimizi bozma. Gücümüzü özgürlükçü siyasetimize de borçlu olduğumuzu biliyoruz. Toplumsal huzurumuzu kimsenin bozmasına izin vermeyeceğiz.

Terörün hayatımızın akışını bozmasına izin vermeyeceğiz. Türkiye sorunlarını çözmeye muktedir devlettir. Terör belasını da yok edip tarihin çöplüğüne atacaktır. Terör belasını tüm unsurlarıyla yok edeceğiz.

Teröre imkan vermemek, propaganda gücünü de elinden almakla mümkündür. Kararlı mücadelemizin meşru siyaset zeminde sürdürülebileceğinin altını çizmek isterim.

Siyasetin imkanlarını çoğaltacağız ama siyasetin imkanlarının suiistimal edilmesine de müsaade etmeyeceğiz."