Meclis'te gergin anlar! Soylu: Asıl Kürt düşmanı 10 yaşındaki çocuğu dağa gönderenlerdir

Süleyman Soylu

Beyaz tülbentini yere atarak, Mehmetçiğin terör örgütüne yönelik operasyonlarını durdurmasını isteyen Remziye Tosun'a sahip çıkan HDP'lilere, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan yanıt gecikmedi. Soylu, "Asıl Kürt düşmanı 10 yaşındaki çocuğun eline silah verip dağa gönderenlerdir." dedi.

TBMM Genel Kurulunda Aile ve Sosyal Hizmetler, İçişleri ve Sağlık bakanlıklarının 2023 yılı bütçelerinin görüşmelerine başlandı. Görüşmelere İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da katıldı.

Görüşmeler sırasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile HDP grubu arasında gerginlik yaşandı.

Bakan Soylu, kürsüden verdiği yanıtta, "Biraz önce gazi Meclis'te Türkiye'de hepimizi Kürt düşmanlığı ile suçlayana ne dediğini bilmeyen daha sıkıntılı sözler söylemem lazım ama kendimi tutuyorum. Hakaretle karşı karşıya kaldık. Kürt düşmanı kimdir... 10 yaşındaki çocuk eline kalaşnikof verip dağa gönderenler.. Hiç masum gibi bakma... Kimi kaçırdığını kimi dağa gönderdiğini herkes bilmekte.. Burda tülbent atan Remzi Tosun PKK'nın kadrolu elemanıdır... Son 5 yılda 1230 üzerinde Türkiye'ye teslim olan kişiler var... Geldiler biz HDP bizi dağa gönderdi dediler... Esas hesabı siz vereceksiniz siz!" diye konuştu.

 

Kaynak: Haber Global TV

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu kurt HDP