Meclis'te AK Parti ile HDP arasında "Kürt düşmanlığı" tartışması

Meclis Genel Kurulu yine tansiyonu yüksek tartışmalara sahne oldu. Genel Kurul'da AK Parti ile HDP milletvekilleri arasında Kürt düşmanlığı tartışması yaşandı.

TBMM Genel Kurulu'ndan HDP ile AK Parti milletvekilleri arasında Kürt düşmanlığı tartışması yaşandı. HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç ve AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin arasındaki tartışma Meclis'teki gerginliği yükseltti.

HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç kürsüden yaptığı konuşmada "Belirtmek gerekir ki İmralı'da sürdürülen tecrit, uluslararası hukuka ve sözleşmelere, Anayasa'ya aykırılık teşkil eden bir işkence sistemidir" dedi. 

HDP'li vekilin İmralı'daki Abdullah Öcalan'la ilgili bu sözleri Meclis Genel Kurulu'nda tansiyonu yükseltti. HDP'li vekile tepki AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'den geldi.

Zengin "Adam bebek katili olan birisini demokrasi savunucusu diye anlatıyorsunuz. Bebek katili ifadesini kullanan bizati o bölgede yaşanan vatandaşın kendisidir" diye konuştu.

Sarısaç'ın "Kürtlerin dirisine düşmansınız, ölüsüne düşmanlık niye" diye sözlerine de yanıt veren Zengin "Kürt düşmanlığı diye bir şey yok Türkiye'de. Tüm partilerde Kürt milletvekilleri var. Sizler sadece Kürtlerin temsilcisi değilsiniz" dedi.

Meclis Ak Parti HDP