Meclis Başkanı Kurtulmuş: Öncelikli gündem yeni ve sivil anayasa

HABER MERKEZİ
TBMM Numan Kurtulmuş
Meclis Başkanı Kurtulmuş: Öncelikli gündem yeni ve sivil anayasa

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 23 Nisan özel oturumunun açılışında konuştu. Kurtulmuş, "Öncelikli gündem yeni ve sivil anayasa" dedi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 23 Nisan özel oturumunun açılışında konuşma yaptı. Kurtulmuş, yeni anayasa çalışmaları için sürecin önümüzdeki haftadan itibaren başlayacağını söyledi.

Kurtulmuş'un açıklamaları:

"Anayasa hakkında konuşurken bir kesimin bir partinin değil, bütün partilerin, kesimlerin ortaklaşa çıkarabileceği bir anayasa metninin hazırlanması ve millete sunulmasıdır. Bu çerçevede siz değerli milletvekillerine büyük bir sorumluluk düşüyor. TBMM Başkanlığı olarak da bu süreçte toplumun bütün kesimlerinin görüşlerinin en doğru şekilde dile getirilmesi için açık, şeffaf bir süreci yürütmek de TBMM'nin görevlerindendir. TBMM yasa ve anayasa yapma gücüne sahiptir. Şu anda bu Meclis halkımızın son seçimde verdiği oyların yüzde 95'inin temsil edildiği fevkalade bir temsil gücüne sahiptir. Anayasamızı da yapacak imkan ve kudrete sahiptir. Doğru zemin TBMM'dir, doğru yöntemler de partilerin uzlaşı ile bulacağı yöntemlerdir.

Önümüzdeki haftadan itibaren süreçle ilgili çalışmaları başlatacağız."