TBMM Başkanı Mustafa Şentop'tan Meclis'te açılış konuşması

TBMM

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, yeni yasama yılı törenlerinde Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Şentop ardından Meclis'teki oturumda açılış konuşmasını yaptı. Şentop, konuşmasında Azerbaycan'a destek mesajı verdi.

TBMM 27'nci Dönem 4'üncü yasama yılı bugün başlıyor. Meclis'in açılışı nedeniyle ilk tören TBMM Atatürk Anıtı'nda yapıldı. Törene, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, TBMM Başkanlık Divanı üyeleri, grubu bulanan siyasi partilerin temsilcileri ve milletvekilleri katıldı.

Törende TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunduğu törenin ardından Başkan Şentop bazı katılımcıları öğlen yemeğine davet etti.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop'tan Meclis'te açılış konuşması - Resim : 1

Şentop, buradaki törenin ardından Meclis'teki oturumda açılış konuşmasını yaptı. Şentop'un açıklamaları şöyle:

15 Temmuz'da Meclisimiz ikinci defa gazi unvanını almış, bu unvanı hak ettiğini ispat etmiştir. Aziz milletimize hizmet etmek ne şerefli bir görevdir. TBMM'nin saygınlığının korunması en başta gelen görevimizdir. Demokrasiye duyulan güven buna bağlıdır. 

Unutmayalım ki TBMM, milletimizin, cumhuriyetin ve demokrasinin kalbidir. Bu kurumun bizleri aşan yüce bir kimliği vardır. 

(Koronavirüs salgını) Böyle dönemlerin bizim gibi büyük devletler için büyük imkanlar sunduğunu belirtmem gerekir.

AZERBAYCAN'A DESTEK MESAJI

Türkiye, uluslararası alanda daima hukuktan, meşruiyetten yana olmuştur. Haklarını, meşru araçlar ile aramaktan asla vazgeçmemiştir. Bugün ağır ekonomik sorunlarla boğuşan bazı küçük ülkelerin tetikçi olarak kullanıldığına şahit oluyoruz. Eski yaraları kanatmak için basiretsiz ülkelerin yönetimleri istismar edilmektedir. Kukla devlet yönetimlerinin dünya için tehdit içeren tavırlarına da işaret etmek gerekir. 26 Eylül'de Ermenistan'ın Azerbaycan'a başlayan saldırılarından büyük bir üzüntü duyduğumuzu ifade etmek isterim. Şehitleri rahmetle anıyor, yaralılara acil şifalar diliyorum. Türkiye, haklı davasında, vatan savunmasında bundan sonra da Azerbaycan'ın yanında olacaktır. Türkiye'nin desteği gelişmelerin her aşamasında sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açıkça ifade edilmiştir. 28 Eylül'de Meclis'te bu kararlılık bir kez daha ortaya konulmuştur. Ermenistan'ın bir an önce işgal ettiği topraklardan çıkmasının zaruretini burada bir kere daha ifade etmek isterim. 

Kaynak: DHA

TBMM Mustafa Şentop