Meclis 28 Şubat'ta EYT'yle açılacak, sonra gündem deprem

EYT TBMM

TBMM Genel Kurulu, 28 Şubat'ta EYT gündemiyle açılacak, ardından gündem 11 ili vuran deprem olacak. Haber Global muhabiri Saliha Çolak, Meclis'in gündemine ilişkin detayları aktardı.

TBMM Genel Kurulu 28 Şubat'ta açılıyor. İlk gündem maddesi ise, deprem nedeniyle ertelenen EYT olacak. TBMM gündeminde depremle ilgili soru işaretleri de olacak. Tüm süreçler incelenecek.

Haber Global muhabiri Saliha Çolak'ın aktardığına göre, OHAL'le ilgili kararnameler de TBMM'nin gündeminde olacak. 3 ay içinde meclis onaylamazsa o kararnameler yürürlükten kalkacak.

SEÇİM TARİHLERİ

Anayasa'da savaş hali dışında seçimin ertelenmesine izin veren bir düzenleme yok. Bu yüzden gündeme gelmedi. 14 Mayıs ya da 18 Haziran tarihlerinden birinde seçimin yapılması bekleniyor. Halen 14 Mayıs öncelikli görünüyor.

Milletvekili dağılımı depremden etkilenmeyecek. Buralarda milletvekili sayısı değişmeyecek. Deprem olduğu hafta TÜİK son nüfus istatistiklerini YSK'ya bildirmişti. Bu nedenle bu istatistikler dikkate alınacak. Deprem bölgesinden büyük şehirlere göç edenlerin nasıl oy kullanacağının belirlenmesi için de çalışmalar başladı ve önlemlerin alınacağı öğrenildi.

Öte yanda başörtüsü düzenlemesinin gündeme gelip gelmeyeceği de henüz belli değil. Meclis seçim için tatile girene kadar birçok düzenlemenin hızla yapılması gerekecek.

Kaynak: Haber Global TV

TBMM Genel Kurulu EYT EYT düzenlemesi OHAL