Mayın patlamasında gazetecilerin hayatını kaybetmesine ilişkin Haber Global'den Ermenistan'a kınama

Azerbaycan

Azerbaycan'ın Ermenistan işgalinden kurtardığı Kelbecer'de bugün görev başındaki iki gazetecinin Ermeniler tarafından döşenen mayının patlaması sonucu hayatını kaybetmesi, Haber Global çalışanlarında derin üzüntü yaratmıştır. 

Ermenistan'ın mayın haritalarını paylaşmaması nedeniyle Kelbecer'de ve Karabağ'ın çeşitli bölgelerinde görev yapan ve yapacak olan tüm basın mensupları bu tehlike ile karşı karşıyadır.  

Haber Global eski Spikeri Osman Girgin, muhabir Ela Sezen, Hasan Uylaş, Murat Karataş ve ekip arkadaşları da Karabağ'da tehlike altında görev yapmışlardır. Görevleri sadece kamuoyunu bilgilendirmek olan bu gazeteciler de aynı acı sonu yaşayabilirdi. 

Azertac muhabiri Meherrem İbrahimov ve Aztv kameramanı Sirac Abışov'un acısını yüreğimizde yaşarken, Haber Global olarak Ermenistan'ı anlaşmaya uyarak mayın haritalarını vermeye çağırıyoruz.

Artık daha fazla gazeteci, sivil mayın kurbanı olmasın.  

Bugün Kelbecer'de gazetecileri taşıyan otobüsün mayının üzerinden geçmesi sonucu ikisi gazeteci olmak üzere 3 Azerbaycanlı sivil hayatını kaybetti, 4 kişi de yaralandı. Hayatını kaybeden gazeteciler Azerbaycan Devlet Ajansı Azertac muhabiri Meherrem İbrahimov ile Azerbaycan Devlet Televizyonu Aztv kameramanı Sirac Abışov'du.

Kaynak: Haber Global TV

Azerbaycan Ermenistan gazeteciler mayın haritası