Marmaris’te evlerini su basan vatandaşlar, kaymakamlık tarafından misafir edilecek

Muğla Marmaris Gündem haberleri
Marmaris’te evlerini su basan vatandaşlar, kaymakamlık tarafından misafir edilecek

Muğla’nın Marmaris ilçesinde sabah saatlerinde başlayan ve yaklaşık 4 saat kesintisiz etkili olan sağanak nedeniyle, bazı ev ve iş yerleri su altında kaldı. Evlerini su basan vatandaşların, Marmaris Kaymakamlığı tarafından misafir edileceği açıklandı.

Marmaris'i sağanak vurdu, vatandaşların imdadına kaymakamlık koştu.

Marmaris’te sabah saatlerinde başlayan fırtına ve sağanak yağış ev ve iş yerlerine de zarar verdi. Şiddetli fırtınanın etkisi ile kırılan ağaçlar evlerin çatılarına düştü, bazı evlerin çatılarının kaplamaları söküldü, ilçedeki 18 ev ve 7 işyeri su baskınına maruz kaldı.

Marmaris’te evlerini su basan vatandaşlar, kaymakamlık tarafından misafir edilecek - Resim : 1

Marmaris Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Evrim Koçlar Çağlayan ve ekibi su baskınlarının yaşandığı farklı mahallelerdeki evleri ziyaret ederek oturulamayacak haldeki evlerde yaşayan vatandaşlara konaklama, gıda ve kıyafet desteği verdi. Evlerini su basan ve eşyaları kullanılamayacak durumdaki vatandaşların yardımına koşan vakıf yetkilileri evler temizlenene ve yeni eşyalar getirilene kadar mağdur kişileri misafir edeceklerini belirtti.

Marmaris Belediye Temizlik işleri ekipleri ise sağanak yağıştan zarar gören ev ve işyerlerini dolaşarak kullanılamayacak durumda zarar gören eşyaları tahliye ederek temizlik çalışması yaptı. İlçedeki tüm ekipler tarafından sahada yardım ve destek çalışmaları devam ederken Marmaris Belediyesi ekipleri tüm birimleri ile teyakkuz halinde olduklarını bildirdi.

Marmaris’te evlerini su basan vatandaşlar, kaymakamlık tarafından misafir edilecek - Resim : 3

 

 

Kaynak: İHA

muğla Marmaris sağanak su baskını