Marmaris'teki orman yangınından acı haber! 1 personel şehit oldu

Muğla'nın Marmaris ilçesinde iki ayrı noktada orman yangını çıktı. Yangınlar havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alındı. Orman Genel Müdürlüğü, İçmeler'deki yangında 1 personelin şehit olduğunu açıkladı.

Marmaris'in İçmeler Mahallesi'ndeki ormanlık alanda, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Saat 10.30'da çıkan yangına 10.40'ta ekipler müdahale etmeye başladı. Alevler kısa sürede yayıldı. Yoğun duman ilçe merkezine kadar ulaştı.

Yangına 6 helikopter, 4 ilk müdahale aracı, 1 dozer ve 35 arazöz ile müdahale etti. Sarp arazi, ekiplerin müdahalesini güçleştirdi.

Ekipler, yangın bölgesine yakın yol ve yerleşim alanlarında da önlem aldı.

İçmeler Mahallesi'ndeki yangına müdahale sürerken yakınlardaki Turunç Mahallesi'nden de orman yangını ihbarı geldi. Bornova

KONTROL ALTINA ALINDI

Saat 15:00 sıralarında Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yangının kontrol altına alındığını duyurdu. Pakdemirli, ''Yerleşim yerlerine çok yakın, çok hassas bir yangınla mücadele ettik. 10 helikopter, 6 dozerle yangına müdahale edildi. Şu andan itibaren yangın kontrol altına alındı'' dedi.

1 PERSONEL ŞEHİT OLDU

Orman Genel Müdürlüğü, sosyal medya hesabından İçmeler'de devam eden orman yangınında bir kahraman personelin şehit olduğunu açıkladı. Açıklamada, "Yaşadığımız acının tarifi yok. Allah'tan rahmet, sevenlerine baş sağlığı diliyoruz. Ateş bir daha sana dokunamaz artık. Cennet olsun mekanın." denildi.

Marmaris'teki orman yangınından acı haber! 1 personel şehit oldu - Resim : 2

Muğla Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada da hayatını kaybeden işçinin, Beldibi Yangın Söndürme ekibinde görevli Görkem Hasdemir (38) olduğu belirtildi.

Görkem Hasdemir'in yangına ilk müdahale eden 6 kişilik ekipte görevli olduğu aktarılan açıklamada, rüzgarın ters dönmesiyle işçilerin alevler arasında kaldıkları vurgulandı.

Açıklamada, bölgeden 5 işçinin kaçmayı başardığı, Hasdemir'in alevlerin arasından çıkamadığı bildirildi. Hasdemir'in evli ve iki çocuk babası olduğu kaydedildi.

LPG TANKLARI BOŞALTILDI

Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy, turistik yerlere çok yakın olan bölgede çıkan yangın dolayısıyla can güvenliği için tüm önlemlerin alındığını belirtti. Oteldeki müşterilerin dumandan zarar görmemesi için tedbirlerin had safhada olduğunu ifade eden Kaymakam Ersoy, “Otel yerleşim yerlerinde bulunan benzin ve LPG tankları boşaltıldı. Yangın, henüz kontrol altına alındı diyemeyiz” dedi.

Marmaris'teki orman yangınından acı haber! 1 personel şehit oldu - Resim : 3

YANGINA MÜDAHALEYE GİDEN İTFAİYE ARACI KAZA YAPTI: 5 YARALI 

Merkez ilçe Menteşe'den Marmaris'teki orman yangınına müdahale etmek amacıyla yola çıkan itfaiye araçlarından birisi, Muslihittin Mahallesi Atatürk Bulvarı'ndaki kavşakta otomobille çarpıştı. Kazada itfaiye aracı kaldırıma çıkarken otomobil metrelerce sürüklendi.

Haber verilmesi üzerine kaza yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kazada 3 itfaiye eri ile otomobildeki 2 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekiplerince Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

muğla Marmaris ilçesi orman yangını