Marmara'da şiddetli yağış hayatı olumsuz etkiledi!

Gündem haberleri Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu son dakika
Marmara'da şiddetli yağış hayatı olumsuz etkiledi!

Meteoroloji özellikle Marmara Bölgesi için kuvvet sağanak uyarısında bulunmuştu. Etkili olan sağanak sonrası Kocaeli, Sakarya ve Bursa'da hayatı olumsuz etkiledi.

Meteoroloji'den yapılan açıklamada, "Yağışların: Marmara’nın doğusu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları ile Tekirdağ, Giresun, Rize çevreleri, Trabzon’un doğusu ve Artvin’in kuzey kesimlerinde kuvvetli, Kocaeli çevrelerinde çok kuvvetli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevreleri ve Kastamonu'nun kuzey kesimlerinde yer yer şiddetli ve aşırı olması beklendiğinden yaşanabilecek sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." denildi.

KOCAELİ

Kocaeli'de şehrin birçok noktası şiddetli yağmur sebebiyle su altında kaldı. Vatandaşlar ve sürücüler göle dönen cadde ve sokaklarda mahsur kalırken, şiddetli yağmur sebebiyle deniz ve dereler taştı.

Marmara'da şiddetli yağış hayatı olumsuz etkiledi! - Resim : 1

BURSA’DA ŞİDDETLİ YAĞIŞ DERELERİ TAŞIRDI

 Bursa’da sabah saatlerinden itibaren etkisi arttıran yağış sebebiyle İznik ilçesindeki bazı dereler taştı. Suların kapladığı ilçede vatandaşlar zor anlar yaşadı. Derelerden akamayan sular, evlerin bahçesinden ve caddelerden aktı.

Marmara'da şiddetli yağış hayatı olumsuz etkiledi! - Resim : 2

SAKARYA'DA DERE TAŞTI MAHALLE SULAR ALTINDA KALDI

Uyarıların peş peşe yapıldığı Sakarya’da gece saatlerinde başlayan sağanak yağış Erenler ilçesinde derenin taşmasına sebep oldu. Taşan dere bazı cadde ve bahçeleri sular altında bırakırken, şiddeti azalan yağış devam ediyor.

Marmara'da şiddetli yağış hayatı olumsuz etkiledi! - Resim : 3

Kaynak: Ajanslar

Marmara sağanak yağmur Gündem haberleri Kocaeli Sakarya Bursa