Mansur Yavaş'tan 'adaylık' açıklaması: Gençlerin kırgınlığını anlıyorum

Mansur Yavaş Meral Akşener Ekrem İmamoğlu Ankara Büyükşehir Belediyesi Gündem haberleri
Mansur Yavaş'tan 'adaylık' açıklaması: Gençlerin kırgınlığını anlıyorum

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmalarına ilişkin, "Gençler 'Biz seni veya Ekrem Bey'i istiyoruz, aday olun' diyor. Böyle bir siyaset yok. Altılı Masa derse tamam ama tek başına işin içerisine girmek macera oluyor" açıklamasında bulundu.

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, katıldığı bir canlı yayında gündeme ve gelecek seçimlere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Altılı Masa'daki krizden, Cumhurbaşkanı adaylığı tartışmalarına kadar birçok konu hakkında açıklama yapan Yavaş, kendisine yöneltilen adaylık ile ilgili soruya, "Gençler 'Biz seni veya Ekrem Bey'i istiyoruz, aday olun' diyor. Böyle bir siyaset yok. Altılı Masa derse tamam ama tek başına işin içerisine girmek macera oluyor" cevabını verdi. 

NEDEN CUMHURBAŞKANI ADAYI OLMADI?

Her şeyden evvel Türkiye'de aday olmanın yolları belli. Ben adayım demekle olmuyor. Cumhurbaşkanlığı adaylığına ben baştan beri şunu söyledim. Bir ittifak var. Eğer böyle bir şey olursa bile ittifakla sen olacaksın derlerse ben bunu görev sayarım dedim. Ben böyle bir görev verilirse ancak aday olabileceğimi söyledim. Ben adayım derseniz bunu zaten hareketlerinizle belli edersiniz. Hiç televizyona çıkmadan, siyasi demeç vermeden böyle bir şeyin ortaya çıkması garip.

GENÇLERİN KIRGINLIĞINI ANLIYORUM

Gençler 'Biz seni veya Ekrem Bey'i istiyoruz, aday olun' diyor. Böyle bir siyaset yok. Altılı Masa derse tamam ama tek başına işin içerisine girmek macera oluyor. Bir de sandık güvenliği sorunu var. 2014 yılı seçiminin mağduruyum ben. Seçim kurulu benim dönemimde verdiği kararın aksini referandumda verdi. 'Mühürsüz tutanaklar geçerlidir' dedi. Mühürsüz oy pusulaları sayıldı. Gençler bir insanı durup dururken sevmiyor. Demek ki gençlerin bizim hareketlerimizden siyaset tarzımızdan hoşlarına giden bir şey var.

ALTILI MASA'DAKİ KRİZ

Daha önce de oldu. Bize uzaktan uzağa aday olmalı diyenler falan oldu. Sayın Özdağ da böyle açıklama yapmıştı. O anda diyecek bir şey bulamıyorsunuz. Teveccüh edilmeniz bir yana mensup olduğunuz bir yer var. 'Ben Altılı Masa'nın iradesi dışında bir şeye girmem' demiştim. Artık masada konuşulanlar nedeniyle böyle açıklama oldu. Ben ülkücüyüm. MHP'den aday olmuşum.

MİLLET İTTİFAKI'NIN BELEDİYE BAŞKANI OLARAK ONLARIN KIRILMASINI İSTEMEM

CHP'den belediye başkanı olmuşum. Siyasi kimliğim bana ait. Sayın Akşener, Altılı Masa'dan çıkınca beni aradı. 'Mansur Başkan ben senin veya Ekrem Bey'in aday olması gerektiğini söyledim' dedi. Bunlar siyasette yaşanıyor. Zaman zaman böyle krizler oluyor. Millet İttifakı'nın belediye başkanı olarak asla onların kırılmasını istemem. Kaynak: Habertürk

 

 

Kaynak: Diğer

Mansur Yavaş Meral Akşener Ekrem İmamoğlu CHP Gündem haberleri ABB