Mansur Yavaş, Otizm Uygulama Merkezinin açılışını yaptı

ANKARA/DHA
Mansur Yavaş Gündem haberleri Ankara
Mansur Yavaş, Otizm Uygulama Merkezinin açılışını yaptı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Yenimahalle'deki park açılışının ardından Gölbaşı ilçesindeki İncek Mahallesi'nde bulunan Ankara Büyükşehir Belediyesi Otizm Vakfı Uygulama Evi'nin açılış törenine katıldı.

 Yavaş'a CHP Gölbaşı Belediye Başkan Adayı Yakup Odabaşı da eşlik etti. Burada konuşan Yavaş, Otizm Uygulama Evi'nin Türkiye'de ilklerden biri olduğunu söyleyerek, "Şöyle ki sosyal belediyecilik dendiği zaman sadece sosyal belediyeciliği ihtiyacı olan insanlara destek olarak anlıyorlar. Ama bir gencin eğitimine destek olmak, onun da yaşıtlarıyla beraber okumasını sağlamak, yine hepsini sağlıklı bir şekilde toplumdaki bütün bireylerin, ekonomik sıkıntı çekmeden, onlara destek olmak, onların kendilerini geliştirmesine yardımcı olmak da aynı zamanda sosyal belediyeciliktir. Bir diğeri dezavantajlı gruplar dediğimiz grupların da yine toplum içerisinde görünür halde olması ve onların da rahat etmeleri için toplumda kazandırılmaları gerek. Belediyecilik, 'Biz vefat ettikten sonra ne olacak' endişesi yaşamadan kalmaları için çalışmaktır" dedi.

 'OTİZİMLİ ÖĞRENCİLER, KONAKLAMA YAPABİLECEKLER'

 Yenimahalle ilçesindeki Ergazi Mahallesi'nde de bir otizm okulu açacaklarını söyleyen Yavaş, "Diğer özel bireylerin de kullanabileceği çok büyük bir alanı inşallah önümüzdeki dönemde hayata geçireceğiz. Engelli bireylere sahip ailelerin en büyük sorunlarından birisi herhangi bir şekilde düğünü, cenazesi veya bir ihtiyacı olup da evden ayrıldığı takdirde bu çocukların ne olacağı, nereye bırakabileceği, emanet edebileceği bir yer yoktu. Bununla ilgili kent merkezinde mola evleri açmıştık. Burası da büyük bir görev olacaktır bizim için diye düşünüyorum. Burada yatılı olarak konaklayabilecekler. Konakladıkları süre içerisinde de çeşitli atölye ve faaliyetlerle sosyal ve mesleki becerilerini geliştirebilecekleri bir merkez olacak. Burası bağımsız banyo ve tuvaleti olan tek kişilik 11 odayla otizmli çocuklara sahip ailelerin ihtiyaç duydukları zamanlarda çocuklarını bırakabilecekleri bir ortam olması amaçlanmaktadır. Ayrıca otizmli bireyler için bağımsız yaşam uygulamalarını içeren çeşitli atölye ve etkinliklerle yapılacak otizmli bireylerin ailelerinin bağımsız bir şekilde biraz önce Aydın Bey'in söylediği gibi yaşamlarını sürdürmeye yönelik temel yaşam ve öz bakım becerilerinin geliştirilmesi sağlanacak. Ayrıca mesleki beceri kazandırması için iş faaliyetleri yürütülecektir" diye konuştu.