Manisa'da 5,4 büyüklüğünde deprem! İstanbul'dan da hissedildi

Manisa Akhisar'da 5,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem İstanbul, İzmir ve Bursa'da da hissedildi. Bölgede 22.22'den sonra yaklaşık yarım saatte 10'un üzerinde artçı sarsıntı olduğu kaydedildi.

Manisa'nın Akhisar ilçesinde meydana gelen 5.4 büyüklüğündeki deprem sonrası vatandaşlar korkuyla sokağa fırladı. Depremin şokunu atlatamayan vatandaşlar evlerine girmeye korkarken, deprem anı güvenlik kameralarına da yansıdı.,

DEPREM UZMANI AHMET ERCAN: BU DEPREM DAHA BÜYÜK DEPREMİN HABERCİSİ

Deprem yerin 8.5 kilometre derinliğinde kaydedildi. Deprem Aydın, İzmir, Denizli, Kütahya ve İstanbul olmak üzere birçok şehirde de hissedildi. Depremin merkez üssü olan Akhisar'da ise vatandaşlar büyük panik yaşadı. Akhisar'a bağlı Selçikli köyünde bazı metruk evlerin yıkıldığı bilgisi alınırken ekiplerin yola çıktığı öğrenildi. Gördes'in Karayağcı Mahallesi'nde de bir metruk evin yıkıldığı bilgisi alındı. Manisa Valisi Ahmet Deniz ilk gelen bilgilere göre depremde can kaybı veya yaralı olmadığını ifade etti.

DEPREMİN ARDINDAN ARTÇILAR DEVAM EDİYOR

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı internet sitesinden yaptığı derlemeye göre, Akhisar ilçesinde saat 22.22'de meydana gelen 5,4 büyüklüğündeki depremin ardından büyüklükleri 3 ve üzerinde olan 10'un üzerinde artçı deprem yaşandı. 

Bölgede 22.57'de meydana gelen en son artçı depremin büyüklüğü ise 3,8 olarak kaydedildi.

SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYIN

AKHİSAR BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Akhisar Belediye Başkanı Dutlulu depreme ilişkin yaptığı açıklamada"Şehir merkezinde ciddi sıkıntı yok, yıkılmış bina haberi de gelmedi. Musalar köyüne ulaşmaya çalışıyoruz" dedi.

Manisa'da 5,4 büyüklüğünde deprem! İstanbul'dan da hissedildi - Resim : 1

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN DEPREM AÇIKLAMASI

Valilik'ten yapılan açıklamada "AFAD Başkanlığı'ndan alınan bilgiye göre saat 22.22'de Manisa Akhisar merkezli 5.4 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Deprem İstanbul'da da hissedilmiştir. Deprem kaynaklı herhangi bir olumsuzluk bildirilmemiştir.  İstanbulumuza ve tüm illerimize geçmiş olsun" denildi.

Manisa'da 5,4 büyüklüğünde deprem! İstanbul'dan da hissedildi - Resim : 2

İSTANBUL'DA BEKLENEN BÜYÜK DEPREM NE ZAMAN OLACAK?

MANİSA BİRÇOK KEZ SALLANDI

Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde de 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Kırkağaç ilçesinde saat 22.25'te 4,1 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Deprem yerin yaklaşık 7,01 kilometre derinliğinde gerçekleşti. 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığından (AFAD) alınan bilgiye göre, saat 17.46'da Yunusemre ilçesinde bir deprem meydana gelmişti. Sarsıntı, yerinde 14 kilometre derinliğinde oluştu. Deprem, hem İzmir'de hem de Manisa'da kısa süreli paniğe yol açtı. Manisa'da yine saat 16.18 ve 16.49'da da 3.0 büyüklüğünde iki deprem meydana gelmişti.

ÇEVRE İLLERDE DE HİSSEDİLDİ

Manisa'nın Akhisar ilçesinde saat 22.22'de 5,4 büyüklüğünde meydana gelen deprem İstanbul, Bursa, İzmir, Aydın, Kütahya, Tekirdağ ve Yalova'da da hissedildi.

Manisa'da 5,4 büyüklüğünde deprem! İstanbul'dan da hissedildi - Resim : 3


Manisa'da 5,4 büyüklüğünde deprem! İstanbul'dan da hissedildi - Resim : 4


son dakika son dakika haber son depremler