Manisa'da 4 gencin ölümüyle ilgili soruşturmada yeni detaylar

Manisa

Manisa'nın Ahmetli ilçesinde 4 gencin cesedinin bulunmasıyla ilgili soruşturma devam ediyor. Şu ana kadar 25 kişinin ifadesine başvurulduğu, gençlerin el yazısı defterlerinin de yakınlarından istendiği öğrenildi. İşte soruşturmaya ilişkin yeni ayrıntılar

Manisa'nın Ahmetli ilçesine bağlı Kestelli Mahallesi'nde, önceki gün Ümit Zangal'ın boynu kırılarak, Serkan Zangal, Neşet Dalgın ve Muharrem Zengin'in ise av tüfeğiyle başlarından vurulmuş olarak ölü bulunduğu olayla ilgili inceleme sürüyor. 

4 gencin ölümüyle ilgili soruşturmada, delillerin incelenmek üzere Jandarma Genel Komutanlığı Kriminal Daire Başkanlığı'na gönderildiği öğrenildi. Buradaki incelemenin ardından olayın arkasında sır perdesinin aralanması bekleniyor. 

MANİSA'DA 4 GENCİN ÖLÜMÜ SORUŞTURMASI

Pazar akşamı ilçeye bağlı Kestelli Mahallesi'nde tarlasından dönen bir çiftçinin ihbarıyla Akçeşme mevkisinde 4 kişinin ölü bulunmasıyla ilgili soruşturmayı derinleştiren jandarma ekipleri, olay yerinde bulunan başta av tüfeği olmak üzere bütün delilleri topladı. 

Olay yerinde park halindeki otomobil, olayda kullanıldığı düşünülen Muharrem Zengin'in babasına ait av tüfeği ve cesetlerin üzerinden parmak izleri alan ekipler, parmak izleriyle gençlerin cep telefonlarını ve bir gece önce Kestelli Mahallesi'nde kaldıkları evdeki delilleri, incelenmek üzere Jandarma Genel Komutanlığı Kriminal Daire Başkanlığı'na gönderdi. 

Olayı aydınlatmak için yoğun çaba sarf eden jandarma, başkanlıktan çıkacak rapor sonuçlarını bekliyor. 

EL YAZISI DEFTERLER İSTENDİ

Öte yandan Ahmetli İlçe Jandarma Komutanlığında tanıkların ve hayatını kaybeden gençlerin yakınlarının ifade alma işlemleri sürüyor. İlçe Jandarma Komutanlığına çağrılan gençlerin yakınlarından, ölen gençlerin kendi el yazılarının olduğu defterler de istendi.

25 KİŞİ TANIK OLARAK İFADE VERDİ

Olayın başından bu yana yaklaşık 25 kişinin tanık olarak ifadesine başvurulduğu öğrenildi. 

Bu arada Ümit ve Serkan Zangal'ın halası Filiz Ünal, yaptığı açıklamada, yeğenlerinin hayalleri olduğunu belirterek, "Karıncayı incitecek çocuklar değillerdi. Olayın bir an önce çözülmesini istiyoruz." dedi. 

ÖLÜMLERE İLİŞKİN İDDİA

Öte yandan, DHA'da yer alan habere göre, Zengin ailesine ait bağ evinde toplanan gençlerden Ümit Zangal'ın henüz bilinmeyen nedenle boynunun kırılıp, hayatını kaybettiği, diğerlerinin de cesedi otomobile koyup, Bintepeler Akçeşme mevkisine götürdüğü ve burada av tüfeğiyle intihar ettikleri iddia edildi.

"ASKER UĞURLAMASINDA TOPLANDILAR"

Gençlerin ölümündeki sır perdesi aralanmaya başladı. Ahmetli İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin Turgutlu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda yürüttüğü soruşturma kapsamında elde edilen bilgilere göre, gençler, 30 Ocak Cumartesi günü, öğle saatlerinde askere gidecek arkadaşlarının evinde toplandı. 

"CESEDİ OTOMOBİLE KOYUP TAŞIDILAR"

Asker uğurlamasının ardından kalabalık dağılırken, Alaşehir'den gelen Neşet Dalgın ile Serkan-Ümit Zangal kuzenler, babası zeytin tücarı olan Muharrem Zengin ile Zengin ailesine ait bağ evine gitti. İddiaya göre, 4 arkadaş, sabaha kadar eğlenip, Neşet Dalgın'ın 1 Şubat olan doğum gününü de kutladı. 4 arkadaştan Ümit Zangal, henüz belirlenemeyen nedenle boynu kırılarak hayatını kaybetti. Cesedi otomobile koyan 3 arkadaş da bağ evinde bulunan Suat Zengin'e ait ruhsatsız av tüfeğini alarak, 500 metre ilerideki Akçeşme Mevkisi'ne geldi.

"TOPLU İNTİHAR ETTİLER"

Ümit Zangal'ın cesedini, burada otomobilden indiren 3 arkadaş, içtikleri alkolün de etkisiyle sırayla tüfeği başlarına ateşleyerek, intihar etti. Gençlerden ikisinin alnından, birinin çenesinin altından vurulduğu, bitişik nizam ateş ettikleri belirlendi. Olay yerinde bulunan tüfekte kullanılan fişeklerin Muharrem Zengin'in babası Suat Zengin'e ait evde yapılan aramada ele geçirilen fişekler ile aynı olduğu belirlendi

"BU NASIL OLUR ANLAMIŞ DEĞİLİM"

Asker uğurlamasına katılan gençlerden Kestelli Mahallesi Muhtarı Ekrem Gürbüz'ün oğlu Güven Gürbüz (31), "Ölü bulunan arkadaşlarımızdan Muharrem Zengin ve Serkan Zangal'ı en son 17.00 sıralarında asker uğurlamasında gördüm. Mahallemizden bir arkadaşımız askere gidecekti. Orada toplandık. Yanında da Alaşehir ilçesinden 'Serkan' isminde bir arkadaşı vardı. O gün hep birlikte oturduk, sohbet ettik. Saat 16.30 sıralarında, hep birlikte çıkarak, askeri uğurlamak için Ahmetli'ye gittik. Saat 17.00'de askerimizi otobüse bindirip, uğurladık. Yanımızda, daha sonra ölü bulunan Muharrem ve arkadaşı Serkan da vardı. Ardından hep birlikte evlerimize dağıldık. Ben de mahalleye döndüm. Sonrasında olup, bitenlerden haberim yok. Babam aynı zamanda köyün muhtarı olduğu için olayı haber aldık. Durumu, hemen jandarmaya bildirdik. Olay yerine gittiğimizde dört ceset vardı. Şok olduk. 'Bu nasıl olur' anlamış değilim. Çünkü mahallemizde bugüne kadar hiç böyle bir olay yaşanmadı. Ölenler arasındaki Muharrem ve Serkan dışındakileri tanımıyorum. Daha önce de hiç görmedim. Asker uğurlamasında askere gidecek kişinin kardeşinin de aralarında bulunduğu 5-6 kişiydik" diye konuştu.

"MÜZİK AÇIK OTOMOBİLLE DOLAŞIRLARKEN GÖRDÜM"

Ölü bulunan Muharrem Zengin'in kuzeni Ahmet Zengin (17) ise Neşat Dalgın'a ait otomobili, olayın yaşandığı pazar günü 04.10 sıralarında, yüksek ses müzik açık halde mahalle meydanında dolaşırken gördüğünü anlatarak, "En son asker uğurlaması eğlencesinde birlikteydik. Eğlendik, askerimizi Ahmetli'den uğurladık. Herkes ayrıldı. Saat 04.10 sıralarında kız arkadaşımla konuşuyordum. Sokaktan bir araba geçti, müzik sesini duydum. Çıkıp, baktığımda önce tanıyamadım. Otomobili gördüğümde onlar olduğunu anladım. Zaten o da onları son görüşüm oldu. Bir şeyden şüphelenmiyorum. Muharrem abi, düzgün bir insandı. Sizi burada görse, tanımadığı için mutlaka, 'Karnınız aç mı?' diye sorardı. Çok iyi bir insandı, kimse ile bir sorunu da yoktu" diye konuştu.

ADLİ TIP UZMANI ALKAN: GERÇEKTEN ÇOK ŞAŞIRTICI

Olayla ilgili olarak Haber Global'de değerlendirmelerde bulunan İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Adli Tıp Uzman Prof. Dr. Nevzat Alkan, şunları söyledi:

"Gerçekten acı bir olay. Jandarma soruşturması sürüyor. Olay da esrarengizliğini koruyor. Boyun kırığı diye ifade ediliyor, öyle olmamış da olabilir. Jandarma bunu aydınlatmak için uğraşacak gibi duruyor. Ahmetli denilen yer 25 kilometre. Aradım tanıdıklarımla konuştum. Birçok şey öğredim ama gerçekten esrarengiz bir olay gibi gözüküyor bana bile. Liseden arkadaş olmayabilirler, Celal Bayar Üniversitesi'nin Ahmetli'de yüksekokulu var oradan da arkadaş olabilirler. Niye kıra çıktılar, bu da soru işareti. 3 kişi silahla vurulmuş. İlçe de çok şaşkın. İntihar deseniz, 4 kişi de aynı anda bu şekilde ölür mü? Gerçekten şu an çok şaşırtıcı. İlçede asıl ikamet edenin ateşli silah olmadığı yönünde benim bilgim. Dışarıdan gelen 3 kişi ve ikisinin de soyismi aynı. Teknik kısımlarda da bizi şaşırtan bulgular var açıkçası. Burada jandarma cep telefonu, MOBESE kayıtlarını alacak. 4 kişiler miydi ona bakacak, husumet var mıydı, ona bakılacak. Çok aydınlatılmayabilir de açıkçası."

Kaynak: AA

manisa Ahmetli Manisa haberleri