Maltepe alt geçit asansöründe kriz! Çocuk için seferber oldular

Maltepe Gündem haberleri Çocuk Sağlığı

Maltepe'de alt geçitteki asansörde, içerisinde 1'i çocuk 2 kişi mahsur kaldı. Haberi alan yakınlarından biri fenalaştı.

Maltepe'de alt geçitteki asansörde, 1'i çocuk 2 kişi mahsur kaldı. O anlar yakınlarına sinir krizi yaşattı.

Haberi alan yakını fenalık geçirdi. İtfaiye ekiplerinin çalışması sonrası mahsur kalan vatandaşlar kurtarıldı.

Olay Maltepe'de bulunan bir alt geçitte meydana geldi. İddiaya göre, beraberindeki çocukla birlikte asansöre binen vatandaş, asansörün arıza yapması nedeniyle mahsur kaldı.

O esnada alt geçitten yaya olarak geçen ve sesleri duyan vatandaşlar durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Haberi alarak olay yerine gelen küçük çocuğun yakını fenalık geçirdi. O anlar saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı.

Mahsur kalan vatandaşlar itfaiye ekiplerinin yaklaşık yarım saat süren çalışması sonrası kurtarıldı. Ekiplerin kurtarma çalışması vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı.

MALTEPE'NİN KISA TARİHİ 

Maltepe, İstanbul'un Anadolu Yakası'nda Marmara Denizi'ne kıyısı olan bir ilçesidir. Komşu ilçeler arasında Kadıköy, Kartal, Sancaktepe ve Ataşehir bulunmaktadır. Nüfus bakımından İstanbul'un dokuzuncu en büyük ilçesi ve Anadolu Yakası'nın dördüncü en büyük ilçesidir.

İlçenin adı, "Höyük" veya "Tümülüs" gibi yerlerde hazine, define veya altın dolu kaplar bulunduğuna inanılan tepeleri ifade eder.

Maltepe'nin tarihi Bizans İmparatorluğu'na kadar uzanır ve bu dönemde adının "Bryas" veya Latince adıyla "Urias" olduğu bilinir. Ayrıca "Pelekanon" olarak da anılmıştır.

Maltepe'nin temelleri ise 16. yüzyılda atılmıştır. Maltepe Belediyesi'nin logosundaki figür, denizin doldurulması sonucu karada bulunan Bakireler Anıtı'ndan ilham alınarak tasarlanmıştır.

 

Kaynak: İHA