Malatya'daki depremler artçı mı? Prof. Dr. Bülent Kaypak açıkladı: "Halkımız temkinli olmalı"

Gündem haberleri Malatya Deprem

Malatya'da 4.8 ve 4.5 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Art arda meydana gelen depremler vatandaşlarda paniğe neden oldu. Peki, bu depremler büyük bir depremin habercisi mi, artçı depremler mi? Prof. Dr. Bülent Kaypak, Haber Global'de değerlendirdi.

Ankara Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölüm Başkanı ve Deprem Bilimci Prof. Dr. Bülent Kaypak, Malatya'daki 4.8 ve 4.5'lik depremleri Haber Global'de değerlendirdi.

Depremler için önceki gün yaşanan 5.2'lik depremi işaret eden Kaypak, "Bu depremler artçının artçısı" yorumunda bulundu.

Kaypak'ın değerlendirmeleri şöyle:

"Bu depremler artçı sayılabilir. Bu bir nevi artçının artçısı dediğimiz ikinci derece artçılar. Yine Yeşilyurt'ta oldu bu depremler. Ben sinyalleri duyunca deprem uygulamasında orta büyüklükte deprem olduğu anlaşıldı, henüz AFAD ve Kandilli çözmemişti. 4.8 ve 4.5'lik iki deprem olmuş durumda. Bunlar korkutucu derecede büyük depremler değil. Bu iki gün önce olan 5.3'lük depremin artçılarıdır. Buna benzer artçılar da yaşanabilecektir.

"BU BÖLGEDE DEPREMLER DEVAM EDECEKTİR"

Bu bölgede Yeşilyurt civarında devam edecektir. Bu ne kadar devam eder bunu bilemeyiz ama halkımızın temkinli olmasında fayda var. Camlardan atlamalar, balkonlardan atlamalar kesinlikle yapılmamalı, insanları sarsar ama yıkıcı depremler değildir."

 

 

Kaynak: Haber Global TV

malatya deprem