Malatya'da peş peşe iki sarsıntı! Deprem anı televizyon canlı yayınına yansıdı!

Deprem Malatya Gündem haberleri son dakika haber

Merkez üssü Malatya'nın Battalgazi ilçesi olan 3 dakika arayla meydana gelen iki deprem anı, kentte bir televizyonunun canlı yayınına yansıdı.

Malatya'da 3 dakik arayla meydana gelen depremler canlı yayına yansıdı. 

Malatya'nın Battalgazi ilçesi merkezli 3 dakika arayla yaşanan 2 deprem anı, kentte bir televizyonun canlı yayınına yansıdı.

Battalgazi'de 17.46'da 5,2, 17.49'da 4,7 büyüklüğünde kaydedilen depremler, Gaziantep, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adıyaman ve Kilis'te de hissedildi.

Depreme, Malatya Vuslat Televizyonu'nda "Cumanın Bereketi" programının sunuculuğunu yapan Mehmet Refik Metin ve konuğu Battalgazi İlçe Müftüsü Hüseyin Özdemir, canlı yayında yakalandı.

Deprem anında program yapımcısı, konuğu ve televizyon çalışanlarının panik yaşadığı görüldü.

 

 

MALATYA'DA PEŞ PEŞE 2 DEPREM

AFAD, merkez üssü Malatya'nın Battalgazi ilçesi olan 5,2 ve 4.7 büyüklüğünde iki deprem meydana geldiğini açıkladı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) verilerine göre; saat 17.46'da merkez üssü Battalgazi ilçesi olan 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.  Yerin 6.99 kilometre derinliğinde kaydedilen deprem, çevre il ve ilçelerde de hissedildi. Bu depremin ardından 17.49'da aynı bölgede 4.7 büyüklüğünde bir deprem daha kaydedildi.  Depremlerde, ilk bilgilere göre herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı bildirildi.

BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Malatya İli Battalgazi ilçesinde, meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen depremde, başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına başlamıştır. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun" dedi. 

MALATYA BELEDİYE BAŞKANI: ŞU ANA KADAR BİZE İNTİKAL EDEN OLUMSUZ BİR DURUM SÖZ KONUSU DEĞİL

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Haber Global'de yaptığı açıklamada, "Şu ana kadar bize olumsuz intikal eden bir durum söz konusu değildir. Arkadaşlarımız teyakkuz halindeler. Can ve mal kaybı konusunda olumsuz bir haber oluşmadı. Bunu ifade etmek istiyorum. Bütün hemşehrilerimize de geçmiş olsun diliyorum" dedi. 

 

Kaynak: AA