Malatya Valisi açıkladı: Gara şehitlerinden 10'unun kimlikleri belirlendi

Malatya Valisi Aydın Baruş, Gara'da şehit edilen 13 vatandaştan kimlikleri tespit edilen 10 kişinin isimlerini açıkladı. Baruş, 3 şehidin kimlik tespit çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Irak’ın kuzeyindeki Gara’da gerçekleştirilen Pençe Kartal-2 Harekatı sonrası kontrol altına alınan bir mağarada yapılan aramalarda, alıkonulan 13 vatandaşın naaşlarına ulaşıldığını duyurmuştu.

PKK’lı teröristler tarafından şehit edilen 13 sivil vatandaşın cenazesi otopsi için bugün Adli Tıp Kurumu Malatya Grup Başkanlığı’na getirildi.

Malatya Valisi Aydın Baruş, Gara'da şehit edilen 13 kişiden 10'unun kimliklerinin belirlendiğini, üç kişinin kimlik belirleme çalışmalarının sürdüğünü açıkladı. Baruş, "Terör örgütünün evlatlarımızın bombalı saldırıda şehit olduğu söylentileri alçakça bir provokasyondur" dedi. 

İşte şehit edildiği tespit edilen vatandaşların kimlikleri:

13 Ağustos'ta Diyarbakır Bingöl karayolunda Uzman Çavuş Hüseyin Sarı

28 Temmuz 2015'te Urfa İl Emniyette görevli polis memuru Sedat Yabalak

18 Eylül'de Tunceli Erzincan yolunda alıkopnulan Astsubay Çavuş Semih Özbey

2 Ekim 2015 tarihinde Ağrı'daki birliğine katılmak için yola çıkan er veTunceli Pülümür karayolunda alıkonulan Osmaniye nüfusuna kayıtlı tankçı er Adil Kabaklı

24 Temmuz 2016'da Lice'de alıkonulan Mardin nüfusuna kayıtlı İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Vedat Kaya

15 Ağustos 2015 tarihinde Diyarbakır karayolunda alıkonulan Jandarma Er Süleyman Sungur

21 Eylül 2016'da Hakkari'de alıkonulan Uzman Erbaş Mevlüt Kahveci

2 Ekim 2015'te Tunceli'de alıkonulan topçu er Müslim Altıntaş

Adıyaman nüfusuna kayıtlı Aydın Köse

Samsun nüfusuna kayıtlı Muhammet Salih Kanca

Malatya Valisi açıkladı: Gara şehitlerinden 10'unun kimlikleri belirlendi - Resim : 1

ACI BEKLEYİŞ

Çocukları uzun süredir terör örgütünün elinde olan bazı aileler de Adli Tıp Kurumu önüne gelerek beklemeye başladı. 17 Eylül 2015 tarihinde görev yerine giderken Tunceli’de kaçırılan astsubay Semih Özbey’in babası Gürsel Özbey de Adli Tıp Kurumu’na gelerek, askeri yetkililer ile birlikte kimlik tespiti için içeri alındı.

GARA BÖLGESİ NEREDE?

Irak’ın Kuzeyinde bulunan ve dağlık bir araziye sahip olan Gara bölgesi, Türkiye sınırından yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta.

Gara Dağı, Kandil Dağı’na uzak olmasına rağmen arazinin dağlık olması sebebiyle terör örgütü PKK’nın kalbi olan Kandil Dağı kadar önemli ve stratejik bir konuma sahip.

son dakika son dakika haber