Mahkemenin Dilan Polat için verdiği tahliye kararı ne anlatıyor? Uzman isim Haber Global'e anlattı

Dilan Polat Gündem haberleri

Kara para aklama gibi pek çok suçtan dolayı cezaevinde bulunan Dilan Polat için tahliye kararı verilmesinin ayrıntılarını Avukat Yiğit Acar Haber Global'e değerlendirdi. Av. Acar, "Özgürlük esas, tutukluluk istisnaidir" dedi.

Gözler önünde yaşadıkları ihtişamlı yaşamlarıyla dikkatleri çeken Dilan-Engin Polat çifti kara para aklama başta olmak üzere pek çok suçtan dolayı tutuklanmış ve cezaevine gönderilmişti. Dilan Polat'ın avukatı Sevinç Horoz'un mahkemeye yaptığı itiraz kabul edilerek tahliyesine karar verildi.

Mahkemenin Polat için verdiği karar akla birçok soruyu getirirken kararın ne anlattığını Avukat Yiğit Acar, Haber Global'e anlattı. Hukuktaki temel ilkeyi hatırlatan Av. Acar, "Her zaman özgürlük esas, tutukluluk istisnaidir. Bir insanın tutukluluğundan, cezaevinde kalmasından aslında kimsenin mutlu olmaması gerekir. Çünkü Türkiye'de yargılamalar başlangıçta insanlar cezaevine konularak onların tutuklu yargılanması üzerinden bir masumiyet karinesinin işlerliği şeklinde gerçekleştiğinden; bu tutuklulukları bir cezalandırma, bu tarz tahliyeleri de bir beraat ya da özgürlüğüne kavuşma ya da bir davadan, dosyadan aklanma gibi bir bakış açısıyla değerlendiriyoruz. Bu kesinlikle yanlış" dedi.

"ENGİN POLAT'IN TUTUKLULUĞU DEVAM EDEBİLİR"

Acar, örgütlü suçlarda suça aynı oranda temas etmeme gibi bir durumun söz konusu olabileceğini belirterek, "Birlikte suçu işlemede eğer bir suç şeması çıkarıyorsanız burada Dilan Polat'ın da ifadeleri göz önüne alındığında aynı oranda suça temas etmeme durumu söz konusudur. Birinin organizasyon ağını kurması, birinin kara parayı aklarken oranın aşamalarını organize etmesi, çeşitli insanları buraya dahil etmesi, kimi mağdurları yaratması ama Dilan Polat gibi kimisinin de ekran yüzü olması durumunda cezanın takdirinde, ileride yapılacak gerekçeli kararda zaten bunları göreceğiz, o yüzden belki de Dilan Polat'ın eşi tahliye olmuyor ve sadece Dilan Polat tahliye oluyor. Engin Polat'la ilgili tutukluluk belki de devam edecek" şeklinde konuştu.