Macron "kara operasyonu" dedi, Rusya'dan tepki gecikmedi

Haberglobal.com.tr
Emmanuel Macron Rusya Ukrayna Savaşı Ukrayna

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, batılı ülkelerin bir noktada Ukrayna'da kara operasyonu yapmak zorunda kalabileceğini söyledi. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova ise Macron'un "tuhaf şeyler" söylediğini belirterek tepki gösterdi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron bu kez, Polonya Başbakanı Donald Tusk ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile Berlin'deki görüşmesinin ardından Fransız basınına konuştu. Fransa Cumhurbaşkanı, her ne kadar bunu istemese de, "Ukrayna'da Rus kuvvetlerine karşı koyması için bir noktada kara operasyonu yapılması gerekeceğini" söyledi. "Fransa'nın gücü, bunu yapabilmesidir" diye konuştu. Ancak bu konuda inisiyatif almayacağını belirtti.

Macron, Rusya'nın "korku söylemi" yaydığını ve buna kanmamak gerektiğini savundu. "Karşımızda büyük bir güç yok. Rusya nükleer silahlara sahip orta ölçekli bir güç" ifadesini kullandı.

O sözlere Rusya'dan jet hızıyla yanıt geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Macron'un "çok tuhaf şeyler söylediğini" ve sürekli kendisiyle çeliştiğini söyledi. "Önce Avrupa Birliği'nin veya tek tek NATO ülkelerinin birliklerinin çatışma bölgesine gönderilmesinden bahsediyor, sonra asla böyle bir şeye girişmeyeceğini belirtiyor" dedi.