Lütfi Elvan istifa etti! Yeni Bakan Nureddin Nebati

Nureddin Nebati
Lütfi Elvan istifa etti! Yeni Bakan Nureddin Nebati

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan görevinden istifa etti. Elvan'ın yerine Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati atandı.

Atama kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı.

Görevden affını isteyen Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın af talebi kabul edildi. Elvan'ın yerine Nureddin Nebati atandı.

Söz konusu atama Anayasa'nın 104 ve 106'ıncı maddeleri gereğince yapıldı.

Elvan, yine görevden affını isteyen Berat Albayrak'ın talebinin kabul edilmesinin ardından 10 Kasım 2020'de Hazine ve Maliye Bakanlığına atanmıştı. Lütfi Elvan'ın görev süresi 1 yıl 21 gün sürdü.

Lütfi Elvan istifa etti! Yeni Bakan Nureddin Nebati - Resim : 1

NEBATİ'DEN İLK AÇIKLAMA

Resmi Twitter hesabından açıklama yapan Nebati "Rabbim, kolaylaştır, zorlaştırma, Rabbim hayırla sonuçlandır. İşimizde bize doğruluk ver, bizi muvaffak kıl. Sn. Cumhurbaşkanımızın şahsımı layık gördüğü Hazine ve Maliye Bakanlığı görevini hayırla ifa etmeyi, bize gösterdiği güvene layık olmayı Rabbim nasip etsin inşallah" ifadelerini kullandı.

NELER YAŞANMIŞTI?

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Merkez Bankası'nın faiz kararlarının ardından açıklama yapmamış ve bu durum dikkat çekmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Grup toplantısında yaptığı konuşmada “Milleti faize ezdiremeyiz. Faiz belasını milletin sırtından kaldıracağız. Görevde olduğum sürece faizle mücadelem sürecek. Bu mücadelede beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımızdan faizi savunanlar kusura bakmasın ben faizi savunanla beraber olmam, olamam ” demişti.

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati, perşembe gece yarısı attığı tweetlerle yeni ekonomi politikasına ilişkin mesajlar vermişti. Nureddin Nebati, düşük faiz politikası ile ilgili olarak “2013’ten beri düşük faiz politikamızı her uygulamaya yeltendiğimizde güçlü bir itirazla karşılaştık. Bu sefer bunu uygulamada kararlıyız” demişti.

Kaynak: Haber Global TV

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan Lütfi Elvan Nureddin Nebati nebati