Kuzey Marmara Otoyolu'nda hareketli dakikalar! Tır şoförünü rehin alıp canlı yayın açtı

Kocaeli jandarma polis Gündem haberleri

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Kocaeli kesiminde bir tır sürücüsünün rehin alındığı ihbarı üzerine ekipleri harekete geçirdi. Şüpheli, sosyal medya hesabından elinde silahla tırın içerisindeki o anları yayınladı. Şüpheli, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile telefonla görüşmesinin ardından teslim oldu.

Kocaeli'de otoyolda bir tır sürücüsünün rehin alındığı ihbarı ekipleri harekete geçirdi. 

Olay, akşam saatlerinde, Sakarya'da TEM Otoyolu'nda meydana geldi. F.B., Sakarya'dan yola çıkan tırdaki araç sürücüsünü rehin aldı. Daha sonra Kuzey Marmara Otoyolu'nda yoluna devam eden tırı jandarma ekipleri durdurmak istedi.

Elinde tabancayla tır sürücüsünü rehin alan F.B.'nin içinde olduğu tırla, jandarmanın 'dur' ihtarına da uymayarak kaçtı.

Kuzey Marmara Otoyolu'nda hareketli dakikalar! Tır şoförünü rehin alıp canlı yayın açtı - Resim : 1

Fatih B., jandarmaya araçtan ateş açtı. Şüpheli, tırın içinde elinde tabancayla o anlarını da sosyal medya hesabından paylaştı. Jandarma ve polis ekipleri, Kocaeli'nin Körfez ilçesi Sevindikli mevkisinde yolu kesip, trafiği durdurdu. Bölgeye polis özel harekat ekipleri de sevk edildi. 

Kuzey Marmara Otoyolu'nda hareketli dakikalar! Tır şoförünü rehin alıp canlı yayın açtı - Resim : 2

BAKAN YERLİKAYA İLE GÖRÜŞTÜ, TESLİM OLDU

Tır sürücüsünü silahla rehin alan şüpheli F.B. ile ekipler, telefonla iletişim kurdu.

Şüpheli, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile görüşme isteğinde bulundu. Bunun üzerine Bakan Yerlikaya ile telefonla görüşmesi sağlanan zanlı, rehin aldığı tır sürücüsünü serbest bıraktı.

Ardından araçtan inen F.B, silahıyla polis ekiplerine teslim oldu. Gözaltına alınan şüpheli emniyete götürüldü, tır sürücüsünün sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Kuzey Marmara Otoyolu'nda hareketli dakikalar! Tır şoförünü rehin alıp canlı yayın açtı - Resim : 3

VALİLİK AÇIKLAMASI

Kocaeli Valiliğinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, çok sayıda suçtan araması bulunan bir şahsın Sakarya'da yakalanmak istenmesi üzerine tır sürücüsünü rehin alarak kaçmaya başladığı, Kocaeli sınırlarında güvenlik birimlerince durdurulduğu belirtildi.

Açıklamada, "İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya'nın zanlıyla telefonla görüşerek Türk adaletine teslim olmasının kendi yararına olacağı konusunda ikna çalışmaları sonuç vermiş, zanlı saat 18.15 itibarıyla rehineyi bırakmış, zanlı güvenlik birimlerince teslim alınmıştır." ifadesine yer verildi.

Kuzey Marmara Otoyolu'nun güvenlik sebebiyle iki yönlü ulaşıma kapatıldığı, zanlı ve rehinenin teslim alınması sonucunda tekrar açıldığı aktarılan açıklamada, otoyolun trafiğe kapatıldığı sürede oluşan trafik yoğunluğu nedeniyle vatandaşlara gösterdikleri anlayış için teşekkür edildi.

Kaynak: Ajanslar