Kütahya İl Sağlık Müdürlüğü'nden otogardaki aşı merkezinde çekilen videoyla ilgili açıklama

Kütahya

Kütahya Otogarı'nda kurulan Kovid-19 aşı alanında görevli bir sağlık personeli, vatandaşları aşı olmaya "Sinovac Sinovac, Biontech Biontech" diye davet etti. Görüntüler kısa sürede yayılırken, İl Sağlık Müdürlüğü, idari soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Türkiye'de aşılama çalışmaları dört koldan devam ederken, vatandaşların aşıya ulaşması için otogarlarda aşı uygulama noktaları kuruldu.

Kütahya'da da hayata geçirilen uygulamadan dikkat çeken görüntüler geldi.

Otogarda vatandaşlara aşı yapmak için bekleyen bir sağlık personelinin, otogar atmosferine uyarak, "Gel gel Sinovac Sinovac, Biontech Biontech" diye bağırması görüntülere yansıdı.

KÜTAHYA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

Kütahya İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, 3 Temmuz'da aşı uygulama merkezinde görevli sağlık personellerinin, bulundukları ortamdan ve otobüs firması görevlilerinin söylemlerinden esinlenerek yaptıkları şakalaşmanın cep telefonları ile çekilerek çeşitli sosyal medya hesaplarında yayımlandığı belirtildi.

Açıklamada, "Maksadı aşan, yanlış algı ve anlaşılmalara sebebiyet veren personellerle ilgili gerekli idari soruşturma başlatılmış olup sonucu hakkında ayrıca kamuoyu bilgilendirilecektir" ifadesine yer verildi.

Kaynak: AA

Kütahya