Kurye cinayetinde yaş muamması! Caninin doğum kaydı yok

Haber Merkezi
Balıkesir Gündem haberleri
Kurye cinayetinde yaş muamması! Caninin doğum kaydı yok

Balıkesir'de kuryelik yapan üniversite öğrencisi Ata Emre Akman'ı bıçaklayarak öldüren katil zanlısı E.Ö.'nün (17) doğum kaydı bulunamadı.

Balıkesir'de, 11 Mayıs'ta motokurye ve üniversite öğrencisi Ata Emre Akman'ın (20) yolunu kesip, bıçaklayarak öldüren E.Ö.'nün (17) yaş tespiti için Balıkesir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen kararda, topuk kanı ve hastane kayıtları istendi.

Akşam'ın haberine göre, İl Sağlık Müdürlüğü, E.Ö.'nün annesinin 2007'de doğum yaptığına dair bir kayda rastlanmadığını belirtti.

AĞIR MÜEBBET ALABİLİR

Akman Ailesi'nin gönüllü avukatı İbrahim Erenci, "E.Ö.'nün 18 yaşından büyük olduğunu düşünüyoruz. Mahkeme tarafından istenilen belgeler ve gelen yazı da bizleri destekler nitelikte ve artık kemik yaşının tespit edilmesi de bir zorunluluk haline geldi" dedi. Erenci, sanık E.Ö.'nün 18 yaşından büyük olduğunun tespiti halinde ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almasının gündeme gelebileceğini belirtti. Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı, E.Ö. hakkında 18 yıldan 24 yıla kadar, azmettirici babası Orhan Ö. için de ağırlaştırılmış müebbet hapis istemişti.