Kürtçe müzik dinlediği için öldürüldüğü iddia edilmişti! Barış Çakan son yolculuğuna uğurlandı

Kürtçe müzik dinlediği için öldürüldüğü iddia edilmişti! Barış Çakan son yolculuğuna uğurlandı

Ankara Etimesgut'ta dün akşam saatlerinde çıkan bir tartışma sonrası göğsünden bıçaklanarak öldürülen 20 yaşındaki Barış Çakan cenazesi Elvan Köy Mezarlığın'da toprağa verildi.

Ankara'nın  Etimesgut ilçesi Alsancak mahallesinde meydana gelen olayda 20 yaşındaki Barış Çakan çıkan kavga sonucunda hayatını kaybetti.

Çakan arkadaşı B.A ile bir parkta oturmak istedi. Çakan, ezan okunduğu sırada parkın yanındaki bir araçta müzik dinleyen 3 kişiyi uyardı. Bunun üzerine tartışma çıktı ve olay kısa sürede kavgaya döndü. Kavgada, Çakan bıçakla ağır şekilde yaralandı. Olay yerine gelen ambulansla hastaneye götürülen Çakan, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Cinayetin ardından Çakan'ın arkadaşı B.A ve araçtaki A.B., K.Y. ve Ö.Y göz altına alındı. Çakan'ın cenazesi Keçiören'de bulunan Adli Tıp Kurumunda yapılan incelemenin ardından ailesine teslim edildi. Çakan'ın cenazesi, Etimesgut'ta bulunan Ahi Mesut Söğüt Camii'nde öğlen namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrası Elvanköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Olay sosyal medyaya Çakan ve arkadaşı B.A.'nın Kürtçe müzik dinledikleri yüzünden saldırıya uğradıkları ve Çakan'ın yaşamını yitirdiği şeklinde yansıyınca İçişleri Bakanlığı ile Ankara Valiliği konuya ilişkin açıklama yapmıştı. 

Ankara Valiliği iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtirken İçişleri Bakanlığı Sözcüsü de Barış Çakan'ın Kürtçe müzik nedeniyle değil ezan sırasında yüksek sesle müzik dinleyenleri uyardığı için öldürüldüğünü açıkladı. 

Barış Çakan Kürtçe müzik