Kulp eski Belediye Başkanı hakkında "ağırlaştırılmış müebbet" hapis talebi

Kulp eski Belediye Başkanı hakkında "ağırlaştırılmış müebbet" hapis talebi

Diyarbakır Kulp'ta 7 orman işçisinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıyla ilgili, aralarında görevden alınan Kulp Belediye Başkanı Mehmet Fatih Taş'ın da bulunduğu 6 şüpheli hakkında, ikişer kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle dava açıldı

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde 12 Eylül günü meydana gelen ve 7 orman işçisinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırı ile ilgili soruşturma tamamlandı.

Hazırlanan iddianamede, PKK tarafından düzenlenen saldırı ile bağlantıları olduğu gerekçesiyle tutuklanan Kulp eski Belediye Başkanı Mehmet Fatih Taş, HDP İlçe Başkanı Mehmet Abidin Karaman, Kulp Belediyesi Fen İşleri Müdürü Şener Aktaş, Mehmet Emin Ay ve Fatma Ay ile tutuksuz sanıklar Yücel Ç. ve Ümit F'nin "devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak", "tasarlayarak öldürmek", "tehlikeli maddeleri izinsiz bulundurmak veya el değiştirmek", "terör örgütü propagandası yapmak" ve "suç ve suçluyu övmek" suçlarından ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 5 yıldan 15 yıla kadar değişen oranlarda hapisle cezalandırılması talep edildi.

SAVCILIK: "BELEDİYE BAŞKANI OLAY YERİNDEYDİ"

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan ve 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, patlama sonrası bir metre derinliğinde çukur oluştuğu, hazırlanan patlayıcının uzaktan radyo frekans komutalı olarak hazırlandığı belirtilerek, bir gün önce olay yerinde Kulp Belediyesi'nce yol çalışmasının yapıldığının tespit edildiği ifade edildi. 

Dönemin Kulp Belediye Başkanı Mehmet Fatih Taş'ın olay günü patlamanın yaşandığı bölgede olduğu vurgulanan iddianamede şu ifadelere yer verildi, "Şüpheli Ümit F. ise iş makinesiyle olaydan bir gün önce ve olay günü patlamanın gerçekleştiği bölgede çalıştığını kabul etmiştir. Kulp Belediyesine ait araçların GPS kaydında şüpheli Yücel Ç'nin kullandığı aracın olaydan bir gün önce patlamaya yakın bölgelerde yaklaşık 4 saat boyunca değişen sürelerde beklemeler yaptığı tespit edilmiştir.

Abdülkadir Konuksever/Haber Global