Kulisler kabine değişikliğini konuşuyor: Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün açıklayabilir

Recep Tayyip Erdoğan
Kulisler kabine değişikliğini konuşuyor: Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün açıklayabilir

AK Parti'nin büyük kongresinin ardından yeni MKYK ve MYK belli oldu. Kulislerde şimdi ise kabine değişikliği yüksek sesle konuşuluyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni kabineyi bugün açıklayabileceği de öne sürüldü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünkü AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi'nde yeniden genel başkan seçildi. Kongrede AK Parti'nin 75 kişilik karar organı MKYK da belli oldu. 

Yeni MKYK ilk toplantısını dünkü kongrenin ardından AK Parti Genel Merkezi'nde yaptı. Burada AK Parti'nin MYK'sı da belli oldu. Toplantı sonrası AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulundu, MYK'yı açıkladı.  AK Parti Genel Başkanvekilliğine Binali Yıldırım ve Numan Kurtulmuş getirildi.

Bu gelişmelerin ardından, gözler olası kabine değişikliğine çevrildi. Kabine değişikliğiyle ilgili en net açıklama, Mahir Ünal'dan gelmişti. AK Parti Meclis Grup Başkanvekilliği görevine getirilen Mahir Ünal, kongre öncesinde katıldığı bir televizyon programında kabine değişikliği için, 'Cumhurbaşkanı yeni bir düzenlemeye gidecektir' demişti. 

Dünkü MKYK toplantısının ardından konuşan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise, kabine sorusuna, "Cumhurbaşkanlığımızın takdirinde bir konu. Bu tip durumlardaki bütün tahminler boşa çıkar. Listelerin her zaman yanlış ve uydurma olduğunu hepiniz bilirsiniz. Ankara siyasetinin cilvelerinden biri bu, kabine revizyonuyla ilgili tahminde bulunmak" yanıtını vermişti. 

KULİSLERDEKİ BEKLENTİ: BUGÜN DEĞİŞİKLİK OLABİLİR

Peki, olası kabine değişikliği ne zaman gerçekleşecek? Kulisler ne diyor? Bu konuyu Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşesine taşıdı. 

Selvi, "Erdoğan dün kongreyi yapıp, partiyi belirledi. Bugün ise kabineyi açıklaması bekleniyor. Bakanlarda değişim var mı? Elbette var. Hatta kongreden sonra bazı bakan isimleri konuşulmaya başlandı" ifadelerini kullandı. 

Ak Parti Recep Tayyip Erdoğan kabine değişikliği Recep Tayyip Erdoğan