Küçükçekmece Gölü'ndeki balık ölümlerine ilişkin Bakanlıktan açıklama

Küçükçekmece Gölü'ndeki balık ölümlerine ilişkin Bakanlıktan açıklama

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Küçükçekmece Gölü'ndeki balık ölümleri ile ilgili olarak gölün farklı noktalarından inceleme yapmak üzere numuneler alındığını bildirdi.

Küçükçekmece Gölü'nde bugün henüz belirlenemeyen nedenle ölen binlerce balık ve yengeç kıyıya vurmuştu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı konuya ilişkin açıklma yaptı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi: 

"Küçükçekmece Gölü'ndeki balık ölümleri üzerine İl Müdürlüğü ekiplerimiz gölün farklı noktalarından inceleme yapmak üzere numuneler almıştır. Tespitlerimiz sonrası balık ölümlerinin önüne geçecek tedbirler uygulanarak kirliliğe sebep olanlarla ilgili yasal süreç başlatılacaktır."

AK PARTİ İL BAŞKANI, İMAMOĞLU YÖNETİMİNİ SORUMLU TUTTU 

AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, Küçükçekmece Gölü'ndeki balık ölümlerine ilişkin değerlendirmede bulundu. Şenocak, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Yalanlar ve algı operasyonlarıyla geçen koca 1 yılın ardından; Haliç can çekişiyor, Riva'ya zehir akıyor, Küçükçekmece Gölü'nde balıklar kıyıya vuruyor." ifadelerine yer verdi. Şenocak, "EkoFelaket" etiketiyle "İBB Başkanı İstanbul'u 25 yıl öncesinin karanlık günlerine sürüklüyor." paylaşımı yaptı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Küçükçekmece Gölü