Kosova'ya gönderilen 'İhtiyat Taburu' Türkiye'ye dönüyor

Kosova Milli Savunma Bakanlığı
Kosova'ya gönderilen 'İhtiyat Taburu' Türkiye'ye dönüyor

Kosova'da yaşanan gerginlik döneminde KFOR'dan gelen talep üzerine gönderilen "ihtiyat taburu" görevini tamamlayarak Türkiye'ye dönüyor.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, birliğin geri dönüşüne ilişkin şu bilgilere yer verildi:

"Türkiye; BM, NATO, AB ve AGİT görevleri ile ikili ilişkiler kapsamında bölgesel ve küresel bars ve istikrara katkı sağlamayı sürdürmekte, ortak tarihî ve kültürel değerlerimizin bulunduğu Balkanlardaki gelişmeleri de yakından takip etmektedir.

Haziran ayında Kosova'da meydana gelen olaylar sonrası NATO Müşterek Kuvvet Komutanlığı/Napoli (İtalya) tarafından yapılan talebe istinaden, daha önceden NATO Kosova Gücüne (KFOR) tahsisli olan 65'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığımıza (Kırklareli) bağlı bir komando taburu ihtiyat birliği olarak bölgeye görevlendirilmiştir.

Görevlendirilen birliğimiz, 6 Haziran 2023 tarihinde Kosova'da bulunan Sultan Murat Kışlasına intikalini müteakiben 10 Haziran-31 Ağustos tarihleri arasında Kosova'da sukûnetin sağlanmasına büyük bir katkı sağlamış ve görevini başarıyla yerine getirmiştir.

KFOR Komutanlığı

İhtiyat taburumuz; bugün (05 Eylül) karayolu, yarın (06 Eylül) işe havayolu intikallerini tamamlayacaktır. Ayrıca, KFOR Komutanlığı 10 Ekim 2023'ten itibaren bir yıl süreyle ülkemiz tarafından devralınacaktır.

Türkiye NATO'ya yapmış olduğu taahhütleri ve katkıları her zaman olduğu gibi verine getirmeye devam edecektir."

Kaynak: Ajans Bizim

Kosova Milli Savunma Bakanlığı