Kosova'da 369 proje hayata geçirildi: Mehmetçik sivil asker iş birliği ile yüreklere dokunuyor

Haber Merkezi
Kosova Haber Global

Kosova'da NATO şemsiyesi altında görev yapan Mehmetçik, bölgenin güvenliğinin yanı sıra eğitim, kültür, sağlık ve tarım gibi alanlarda da çalışmalar yürütüyor. Haber Global o çalışmalara yakından tanıklık etti.

Mehmetçik, sivil asker iş birliği ile Kosova'da yüreklere dokunuyor. Kosova Türk Temsil Heyeti'nin katkıları ile bugüne kadar eğitim, kültür, sağlık ve tarım gibi alanlarda sivil - asker iş birliği çerçevesinde 369 proje hayata geçirildi. Mehmetçiğin gayretleri ile Priştine ve Prizren'de iki robotik derslik açıldı. Gilan ve Mitroviçe'ye de açılması planlanıyor.

Mamuşa'da eğitim Türkçe verildiği için öğrenciler Arnavutça ve İngilizce'den mahrum kalıyor. Kosova Türk Temsil Heyeti, bu açığın kapatılması için yabancı dil dersliği açtı. Mamuşa'da, belediye başkanlığı koltuğunda ülkenin tek Türk belediye başkanı Abdülhadi Krasniç oturuyor. sağlık hizmetleri de uzman personel tarafından veriliyor. zaman zaman ev, zaman zaman da kafe, restoran ziyaretleri yapılıyor.

Türk askerlerinin düzenli olarak ziyaret ettiği isimlerden biri de 80 yaşındaki Süleyman Dalldush. Süleyman amca, Mehmetçiğin ilgisinden memnun. gözü yaşlı şekilde bir isteğini dile getiriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefonla görüşmek istiyor.