Korgeneral Osman Erbaş helikopter kazasında şehit oldu! Türkiye onu bu sözlerle tanıdı

Bitlis Tatvan'daki helikopter kazasında şehit düşen Korgeneral Osman Erbaş, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan asker ve polislerin cenaze töreninde söylediği "Türk askeri katil olmaz. Onlar Türk askeri değil katiller" sözleriyle hafızalara kazındı.

Türkiye, Bitlis'teki helikopter kazasında şehit olan 11 askerin acısını yaşıyor. Şehitlerden biri de Elazığ 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş...  Korgeneral Erbaş, yaklaşık 5 yıldır 8. Kolordu Komutanlığını yürütüyordu.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olan polis Aytekin Kuru ve Sevda Güngör ile Piyade Uzman Çavuş Halit Yaşar Mine için Adana’da Sabancı Merkez Camii’ndeki cenaze törenine katılan Osman Erbaş, “Türk askeri katil olmaz. Katil Türk askeri değildir. Onlar Türk askeri değil katiller” diyerek bağırmıştı. Şehit ailelerine sarılıp “Ağlamayın” diyerek teselli eden Erbaş, “Türk askeri vatandaşını öldürmez vatandaşına kurşun sıkmaz” demişti. Erbaş’ın, 3 şehidin ailesine sarılıp teselli etmesi sırasında duygulu anlar yaşanmıştı.

Korgeneral Osman Erbaş helikopter kazasında şehit oldu! Türkiye onu bu sözlerle tanıdı - Resim : 1

BİRÇOK BÖLGEDE GÖREV YAPTI

Yozgat'ın Yerköy ilçesi Saray köyü nüfusuna kayıtlı olan 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş ilk ve ortaokulu memleketinde tamamladı. Erbaş askeri okuldan başarı ile mezun olduktan sonra Türkiye'nin farklı bölgelerinde görev yaptı.

Korgeneral Erbaş, yaklaşık 6 yıldır Elazığ 8. Kolordu Komutanlığı'nı yürütüyordu. Erbaş, bir sonraki YAŞ Toplantısı'nda Orgeneralliğe terfi etmeyi bekliyordu.

 

Korgeneral Osman Erbaş 15 Temmuz Darbe Girişimi