Konut ve otomobil satışında yeni dönem

HABER MERKEZİ
Konut Elektrikli Otomobil Ömer Bolat

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 15 Eylül'de emlak sektöründe doğrulanmış ilan dönemine geçileceğini duyurdu. Buna göre konut satacak kişi, e-devlet üzerinde gayrimenkulü seçerek emlakçıyı yetkilendirecek. Düzenleme kısa bir süre sonra otomotiv sektöründe de uygulanacak.

Konut ve otomobil satışlarında doğrulanmış ilan dönemi başlıyor. Açıklama Ticaret Bakanı Ömer Bolat'tan geldi. "15 Eylül'de yeni bir düzenleme başlayacak.

Emlakta, ilan sitelerinde doğrulanmış ilan dönemine geçilecek. Böylece ilan sitelerinde gördüğünüz ilanların hiçbiri katakulli ya da tüketiciyi aldatmaya yönelik olmayacak. Konut satacak kişi, e-devlet üzerinden gayrimenkulünü seçerek emlakçıyı yetkilendirecek.

"Yetkilendirilmiş emlakçılar, bu satışlara aracılık edecek. Otomotivde de aynı sistemi getireceğiz. Önce emlak ile ilgili olanı yayınlayacağız. Kısa bir süre sonra, 1-2 hafta içinde bunu otomotiv sektöründe uygulayacağız."

Ömer Bolat, fahiş fiyat denetimlerine ilişkin son çalışmaları da değerlendirdi.

Bolat, "Biz denetimlerimizi yapıyoruz. Tarım ve Orman Bakanlığı gıda sektöründe denetimlerini yapıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı da vergisel boyut itibarıyla bazı sektörlere denetim yapıyor." ifadelerini kullandı.

2023'te 56 bin firmaya fahiş fiyat, stokçuluk, kara borsacılık, kasa-raflar fiyat farklılığı, aldatıcı reklamlar dahil olmak üzere 1,5 milyar lira idari para cezası uygulandığını, bu yılın 7 ayında ise 71 bin firmaya 960 milyon lira idari para cezası kesildiğini bildiren Bolat, rekabetin korunması, tüketicinin korunması ve perakende ticaret kanununda yapılan değişikliklerle bu cezaların katmerli bir şekilde artırıldığını ifade etti.