Komşusu masum cana ateş etmişti: Zavallı köpeğin ayağı ampute edildi

Zonguldak Hayvana Yönelik Şiddet Gündem haberleri

Zonguldak'ın Devrek ilçesine bağlı Karakoçlu köyünde yaşanan vahşette, Hasan Terzi’nin Karabaş isimli sevimli köpeğine, merhamet yoksunu komşusu ateş etmişti. Zavallı köpeğin son hali ise yürekleri burktu. Yoğun bakıma alınan köpeğin ayağının ampute edildiği duyuruldu.

Hayvana yönelik şiddet bitmek bilmiyor. Bu vahşete göz yumanlar cezasız kalmaya devam ediyor.

Zonguldak'ta Devrek ilçesine bağlı Karakoçlu köyünde Hasan Terzi’nin sahibi olduğu Karabaş isimli av köpeği, Terzi'nin komşusu tarafından av tüfeği ile vurulmuştu. Bir anda kanlar içinde kalan köpek, Zonguldak’taki veteriner kliniğinde tedavi altına alındı.

Veteriner hekim Önder Alkan tarafından muayene edilen köpeğin sağ ayağında kurşun tespit edildi. Hemen ameliyata alınan köpeğin bacağındaki kurşun başarılı bir ameliyatla çıkarıldı.

BACAĞI PARAMPARÇA OLMUŞTU, AMPUTE EDİLDİ

Veteriner hekim Önder Alkan, “Şimdi bize gelen vakada av köpeği köyde silahla yaralanmış. Ayağının bir tanesi yukarı taraftan yani kürek kemiğinin altından parçalanmış vaziyette. Bütün sinirler, damarlar, her şey kopmuş. Ampute etmek zorunda kaldık. Çünkü bacağı kullanma şansı bundan sonra yoktu. Sinirler, damarlar, her şey kemik falan parça parça olmuş.

Bundan sonraki hayatına üç bacaklı olarak devam edecek. Ameliyatımız iyi geçti. Şu an yemeye içmeye başladı, tedavisi devam ediyor. Serum tedavisi, antibiyotik tedavisi devam ediyor ve iyi olacağını düşünüyoruz. Biz bir kurşun çıkardık. Kurşunun girdiği yer belli, çıktığı yer belli” dedi.

 

Kaynak: Haber Global TV

zonguldak Devrek hayvana yönelik şiddet sokak köpekleri işkence