Köfteci Yusuf: Yaşananlar karanlık bir kumpas

Domuz Gündem haberleri Tarım ve Orman Bakanlığı

Ünlü zincir köftecinin etlerine domuz eti karıştırıldığı iddia edilmişti.

Tarım ve Orman Bakanlığı, bir yemek zincirinin pişmiş köftesinde domuz eti tespit edilmesi ve firmanın adının kamuoyuna uzun bir süre açıklanmamasına ilişkin, "Yeni Gıda Kamuoyu Duyurusu Sistemimizde 8 binden fazla gıda denetçimizle yaptığımız rutin ve anlık denetimlerde ortaya çıkan her türlü uygunsuzluk, teknik sürecinin tamamlanmasının ardından yayımlanmaktadır" açıklamasını yapmıştı.

YAŞANANLAR KARANLIK BİR KUMPAS

Tarım ve Orman Bakanlığı, ünlü zincir köfteci markasının yaptığı son açıklama sonrası yeni bir açıklama yaptı. Tespitin yapıldığı tutanak paylaşılmıştı. 

İddiaya göre ünlü restoran zincirindeki pişmiş köfte ve dana eti dönerinde domuz eti tespit edildi. Restoran yetkililerinin ise konuyu mahkemeye taşıyarak yürütmeyi durdurma kararı aldığı ve firmanın taklit/tağşiş listesinde adının açıklanmasını engellediği ileri sürüldü.

Tepkilerin odağındaki restoran zinciri ise konuyla ilgili "Firmamızın ilgisi olmadan bulaşmış olabilir. Ürünlerimizde domuz eti kullanılmamıştır. Yaşananlar karanlık bir kumpas." şeklinde açıklama yaptı.