Kocaeli, Yalova, Bursa, Çanakkale, Edirne, Kastamonu, Sinop! MGM illeri tek tek uyardı...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu
Kocaeli, Yalova, Bursa, Çanakkale, Edirne, Kastamonu, Sinop! MGM illeri tek tek uyardı...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Marmara’nın batısı ile doğusu ve Batı Karadeniz'de beklenen kuvvetli yağışa karşı il il uyardı.

MGM'nin son tahminlerine göre, Marmara’nın batısı ile doğusu ve Batı Karadeniz'de birçok ilde kuvvetli yağış bekleniyor.

MGM'den yapılan açıklamada, "Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün akşam saatlerinden itibaren Edirne’den başlayarak zamanla Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale’nin doğusu ve Balıkesir’in kuzeyinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Gece saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenen yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel küçük çaplı dolu yağışı, gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

Marmara’nın doğusu ile Batı Karadeniz’e ilişkin uyarıda ise, "Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden itibaren Kocaeli, Yalova ve Bursa’da Pazartesi sabah saatlerinden itibaren Sakarya, Bilecik, Zonguldak, Düzce, Bartın, Bolu, Karabük ile öğle saatlerinden sonra Kastamonu ve Sinop’ta yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.