Kızılay Başkanı Kerem Kınık kimdir?

Kızılay Başkanı Kerem Kınık kimdir?

Kızılay üzerinden Ensar Vakfı'na 7 milyon 925 bin dolarlık bağış yapıldığı iddialarını doğrulayan Kızılay Başkanı Kerem Kınık kimdir? 2016 yılından bu yana Kızılay, kaç yaşında ve nereli?

Elazığ'daki depremin ardından Kızılay Başkanı Kerem Kınık, katıldığı canlı yayında SMS ile maddi yardım çağrısı yapması tepki çekmişti. Kınık, katıldığı bir TV programında "Elazığ depreminde attığım tweet'ten böyle gereksiz bir tartışmayı tetiklediğim için pişman oldum" açıklamasında bulundu.

Kızılay üzerinden Ensar Vakfı'na 7 milyon 925 bin dolarlık bağış yapıldığı iddia edilmişti. Kınık, aynı programda bu iddiayı da doğruladı ve şunları söyledi:

Kınık, "Başkentgaz Kızılay'ın daimi bağışçılarından biri. Bu protokolün daha önce başka örnekleri oldu. Tamamen yasaldır, bu bir şartlı bağıştır. Devlet yasal olarak size bir imtiyaz vermiş, mesela bir eğitim kurumu yapıyorsanız bana vergi vermek yerine bu yardımı yapan kuruluşlar üzerinden bu yatırımı yapabilirsiniz diyor devlet" dedi. Kızılay Başkanı Kerem Kınık, Ensar Vakfı'na aktarılmak üzere Kızılay'a verilen 7.9 milyon dolar için Başkentgaz'ı "Vergi kaçırmak başkadır, vergiden kaçınmak başkadır" sözleri ile savundu.

KEREM KINIK KİMDİR?

Peki 2016 yılından bu yana Kızılay kimdir?

Kızılay'ın sitesinde yer alan bilgilere göre Kerem Kınık, 1970 yılında Malatya'da öğretmen bir anne ve babanın evladı olarak dünyaya geldi. Eğitim hayatının tamamını İstanbul'da geçiren Kerem Kınık, 1993 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Sağlık Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde idarecilik yapan Kınık, İstanbul 10. dönem İl Genel Meclisinde meclis üyeliği ve Sağlık Komisyonu başkanlığı görevlerini yürüttü. Kerem Kınık, bu süre zarfında AER Avrupa Birliği Bölgeler Asamblesi Sağlık ve Sosyal Politikalar Komisyonu'nda İstanbul'u temsil etti. Ulusal ve uluslararası teknoloji firmalarında genel müdürlük görevi de yapan Kerem Kınık halen Bezmiâlem Vakıf Üniversitesinde çalışmakta ve Sağlık Bilimleri Üniversitesinde Öğretim Görevlisi olarak Afet Tıbbı dersleri vermektedir.

Üniversite yıllarından başlayarak, çeşitli organizasyonlarda insani yardım için gönüllü olan Kerem Kınık, Kosova Savaşı ve Marmara Depremi sırasında gönüllü hekim olarak çalıştı. Kerem Kınık, Yeryüzü Doktorları Türkiye Başkanı olarak da görev yaptı. Bu süre zarfında Pakistan, Filistin, Orta Afrika, Somali ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti gibi çok sayıda çatışma ve afet bölgesinde insani yardım faaliyetleri ve projeler yönetti.

İnsani yardım, göç politikaları, kalkınma, insancıl hukuk ve insani diplomasi konularında birçok makale kaleme aldı. Kerem Kınık, 2004 yılında gönüllü olarak girdiği Türk Kızılay'da, 2015 yılında Genel Başkan Yardımcısı 2016 yılında Genel Başkan olarak seçildi. 2015 yılından Kasım 2017'ye kadar IFRC Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonunda yönetim kurulu üyeliği yaptı, 6 Kasım 2017 tarihinde Antalya'da gerçekleştirilen 21. IFRC Yasal Toplantılarında Avrupa ve Orta Asya Bölgesi'nden sorumlu IFRC Başkan Yardımcısı olarak seçildi.

Amatör olarak Türk halk müziği enstrümanları çalan ve besteler yapan Kerem Kınık, İngilizce ve orta seviyede Arapça bilmektedir. Üç çocuk babası ve bir torun dedesi olan Kınık, Dt. Hatice Öztürk Kınık ile evlidir.

Kızılay Başkanı Kerem Kınık kimdir? - Resim : 1

kızılay Kerem Kınık Kızılay Başkanı Kerem Kınık