Kızılay'dan "yüz kızartıcı suç" açıklaması: Beypazarı temsilcisi Ahmet Kavas tutuklandı

Kızılay'dan "yüz kızartıcı suç" açıklaması: Beypazarı temsilcisi Ahmet Kavas tutuklandı

Kızılay'ın Beypazarı temsilcisi Ahmet Kavas ile ilgili kurum tarafından resmi açıklama yapıldı. Kızılay, "Kavas'ın yüz kızartıcı suça karıştığı öğrenilmiş, görevine son verilmiş, hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur" denildi

Elazığ'da yaşanan depremin ardından gözler Kızılay'a çevrildi.

Başkentgaz'ın Kızılay üzerinden Ensar Vakfı'na para aktarması tartışılırken, yeni skandallar da gün yüzüne çıkıyor. 

Kızılay, dün yaptığı açıklamada, Beypazarı Temsilcisi Ahmet Kavas'ın "yüz kızartıcı bir suça karıştığını" öğrendiklerini belirtti. Kızılay'dan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: 

"2010 tarihinde Türk Kızılay Beypazarı Şube Başkanlığı'na seçilen 2018 yılında Genel Merkez Yönetim Kurulu kararıyla şubesi kapatılarak faaliyetlerine temsilcilik düzeyine düşürülen Ahmet Kavas'ın yüz kızartıcı bir suça karıştığı bilgisi alınmış anında görevine son verilerek hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur.

Hiçbir şekilde affedilemez bu insanlık dışı olaydaki failin en ağır şekilde cezalandırılması için yasal süreci de yakından takip ettiğimizi kamuoyunun bilgilerine sunarız."

ODA TV: CİNSEL SALDIRIDAN TUTUKLANDI

Odatv'nin iddiası göre, Ahmet Kavas, Beypazarı'nda Kızılay Temsilciliğinin yanı sıra Fatih Cami imamı olarak görev yapıyordu. 

Beypazarı Belediye Gençlikspor'un da başkanı olan Ahmet Kavas, geçen gün tutuklandı. 

Kızılay'ın "yüz kızartıcı" dediği olay ise, Oda TV'nin iddiasına göre Kavas'ın 2 gence cinsel saldırıda bulunması. 

Sozcu.com.tr'ye konuşan bir kaynağa göre ise; 19 yaşındaki bir erkek, beş yıl boyunca Kavas'ın cinsel istismarına maruz kaldı.

Müftülüğe bağlı resmi Kuran kursunda yatılı kaldığı ifade edilen çocuğun istismarı kamera görüntüleriyle belgelediği öne sürüldü. 

Kavas tutuklanarak Sincan Cezaevi'ne gönderildi.