Kış kapıya dayandı, Bünyamin Sürmeli uyardı: Hafta sonuna dikkat!

İstanbul Bolu İzmir hava durumu Bünyamin Sürmeli

Kış kapıya dayandı! Meteorolojik tahminlerine göre İstanbul hafta sonu 10 derecenin altını görecek. Haber Global Meteoroloji Editörü Bünyamin Sürmeli, İstanbul için uyarı yaptı.

Soğuklar sonunda kapıya dayandı. Kasım ayına kadar yüksek seyreden hava sıcaklığı bir anda düşüyor. Meteorolojik tahminlerine göre İstanbul hafta sonu 10 derecenin altını görecek. Ankara'da karla karışık yağmur beklentisi var.

Peki bu sefer gelen soğuk dalgası kalıcı olacak mı? Kışa net bir giriş yapıyor muyuz? İşte detaylar...

Meteoroloji 17 Kasım hava durumu raporunu yayımladı. Yeni rapora göre 10 il için sarı kodlu uyarı yapılırken bazı iller için de karla karışık yağmur alarmı verildi. 5 gün boyunca devam edeceği belirtilen olumsuz hava şartlarına karşı vatandaşlara tedbirli olunması gerektiği konusunda uyarılar yapıldı.

Haber Global Meteoroloji Editörü Bünyamin Sürmeli, ''Bolu çevrelerine, dağ değil özellikle şehir merkezine kar geliyor. Bu kar yağışı 12 santimetreye kadar ulaşabilir.'' dedi.

''İstanbul'da da pazar ve pazartesi sıcaklığı tek hanelerde bekliyoruz. Palto, atkı ve başlık taktıracak bir hava dalgası geliyor. Kar olmasa da soğuğu baya hissedeceğiz.'' 

MARMARA, EGE VE KARADENİZ'DE DE SAĞANAK ETKİLİ OLACAK

Sürmeli, ''Barajlara faydalı olabilecek seviyede ama birazda İstanbul gibi megapol için 25 kilogramlar biraz zorlayıcı olabiliyor o yüzden sağanaklara dikkat diyoruz.

Ege genelinde İzmir de yine yaklaşık 30 kg gibi bir yağış bekliyoruz. Karadeniz de yağış alacak bu yağışlar batıdan gelip doğuya doğru ilerleyecek ve pazar pazartesi de sıcaklıklar dip yapacak.''dedi.

 

Kaynak: Haber Global TV