Kırşehir'de "uyuşturucu pazarlığı" bahanesiyle Gülbahar Tekten'i öldüren Yaşar Yaşar, müebbet hapse mahkum edildi

Kırşehir Kadın cinayetleri kadın cinayeti Gündem haberleri
Kırşehir'de "uyuşturucu pazarlığı" bahanesiyle Gülbahar Tekten'i öldüren Yaşar Yaşar, müebbet hapse mahkum edildi

Kırşehir'de uyuşturucu pazarlığı nedeniyle kavga ettiğini öne sürdüğü arkadaşı Gülbahar Tekten'i (38) öldüren Yaşar Yaşar (21), ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Kırşehir'deki olay, 16 Mayıs günü Ankara Caddesi'ndeki 5 katlı bir binanın 3'üncü katında meydana geldi.

Gülbahar Tekten'den uzun süre haber alamayan ailesi, durumu polise bildirdi. İhbarla adrese giden ekipler, çilingir ile girdikleri dairede Tekten'in cesediyle karşılaştı. Tekten'in bıçaklanarak öldürüldüğü belirlenirken, 10 saatlik güvenlik kaydından şüphelinin Tekten'in arkadaşı Yaşar Yaşar olduğunu tespit edildi. Gözaltına alınan şüpheli, 'kasten öldürme' suçundan tutuklandı.

"GÜLBAHAR'I DEFALARCA BIÇAKLADIM"

Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Yaşar ile taraf avukatları katıldı. Son sözleri sorulan Yaşar, "Gülbahar ile ara ara görüşmeler yapıyorduk. Yanına gittiğim gün birlikte uyuşturucu aldık. Bana 800 TL fiyat çekti. Telefonda da 250 TL diyordu. Sinirlendim, 'Beni mi çarpmaya kalkıyorsun?' dedim. Uyuşturucunun da etkisi ile kontrolü kaybetmiştik. Tartışmamız kavgaya dönüştü. Birden eline aldığı bıçakla parmağımı yaraladı. Bende o an sinirle Gülbahar'ı defalarca bıçakladım. Amacım öldürmek değildi, korkutmak istemiştim. Uyuşturucunun etkisi ile ne yaptığımı hatırlamıyordum. Gülbahar'ın öldüğünü kendime geldikten sonra öğrendim. Olayın buraya kadar geleceğini hiç düşünemedim. Çok pişmanım" dedi.

Mahkeme heyeti, Yaşar Yaşar'ı 'kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırdı.

'COMANCHERO' SUÇ ÖRGÜTÜ OPERASYONU: 18 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Uluslararası suç örgütü 'Comanchero' operasyonunda gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen aralarında suç örgütü lideri Hakan Ayık'ında bulunduğu 18 şüpheli tutuklandı. 22 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde işlemleri tamamlanan 40 şüpheli dün adliyeye sevk edildi. Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na çıkarılan 40 şüpheliden 18'i tutuklama talebiyle, 22'si de adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi. İstanbul Sulh Ceza Hakimliği'nde sorgulanan şüphelilerden 18'i "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma" ve "Suç işlemek amacıyla kurulan örgütüne üye olma", "Malvarlığı değerlerinin gayri meşru kaynağını gizlemek", "Uyuşturucu veya uyarıcı madde imal etme" suçlarından tutuklandı. 22 şüpheli ise adli kontrol talebiyle serbest bırakıldı. 

 

Kaynak: DHA