Kılıçdaroğlu'nun gizli görüşmesi CHP'yi karıştırdı

CHP Kemal Kılıçdaroğlu DEVA Partisi

Kemal Kılıçdaroğlu'nun DEVA Partisi'yle yaptığı gizli görüşme CHP'yi de karıştırdı. Görüşmeye büyük tepki gösteren CHP'li bazı kurmaylar, "Susuyorsak, partiye zarar vermemek için" uyarısı yaptı. İstifa eden DEVA Partili bir başkan ise Ali Babacan'ın görüşmeden haberdar olduğunu ileri sürdü.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun DEVA Parti̇li̇ 13 i̇lçe başkanıyla gi̇zli̇ce görüşmesi̇ni̇n yankıları sürüyor.

DEVA Parti̇si i̇le CHP arasında büyük kri̇ze yol açan görüşme, CHP grubunu da i̇ki̇ye böldü.

6’lı masanın ortaklarına 33 veki̇l veri̇ldi̇ği̇ni̇ hatırlatan bazı yöneti̇ci̇ler, DEVA Parti̇li̇ i̇si̇mlere beledi̇ye başkanlığı vaadi̇ne karşı çıkıyor.

CHP’li̇ üst düzey kurmaylar, “Susuyorsak, parti̇ye zarar vermemek i̇çi̇n” uyarısı yaptı.

CHP’li̇ kurmaylar, Kılıçdaroğlu’nun parti̇ tüzüğünü görmezden geldi̇ği̇ni̇ söyledi̇. 14 Mayıs’ta Kılıçdaroğlu’nun yaptığı gi̇zli̇ protokolleri̇ hatırlattı.

CHP’li̇ kurmaylar, “genel başkan gi̇zli̇ protokol yaptı, "Namusuma emanet" dedi̇. Tüzükte genel başkanın namusu di̇ye bi̇r madde mi̇ var?” di̇ye sordu.

Öte yandan DEVA Parti̇si̇’nden i̇sti̇fa eden bi̇r ilçe başkanı, Ali̇ Babacan’ın “haberi̇m yoktu” sözleri̇ne yanıt verdi̇. Babacan’ı yalanladı. Görüşmeden haberdar olduğunu i̇leri̇ sürdü.

13 i̇lçe başkanıyla bi̇rli̇kte DEVA Parti̇si̇'nden i̇si̇tfa eden Hali̇s Kahri̇man’la i̇lgi̇li̇ de çarpıcı bi̇r i̇ddi̇a ortaya atıldı. Kılıçdaroğlu'yla yapılan gi̇zli̇ görüşmeni̇n gerçekleşti̇ği̇ Kahri̇man'a ai̇t bi̇nanın kaçak olduğu ve CHP'li̇ beledi̇yeni̇n defalarca bi̇nayı mühürledi̇ği̇ i̇leri̇ sürüldü.

KURULTAY SÜRECİYLE İLGİLİ İMAMOĞLU'DAN YENİ AÇIKLAMALAR

Öte yandna, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP'nin kurultay sürecine dair yeni açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, divan başkanı olacağı iddialarını doğrulayarak, "Divan Başkanlığı çok kutsal bir sorumluluk ve vazife her yönüyle adil, eşitlikçi ve partimizin gelecek vizyonunu ortaya koyan çok özel bir divan yönetiminin olgunlaşması yönünde gereğini yerine getirecek bir biçimde hareket edeceğimizi ifade ederek karşılıklı olumlu bir görüş pozisyonuna geldik" dedi.

"OLUMLU DÜŞÜNCEMİ KENDİLERİNE İFADE ETTİM"

Kılıçdaroğlu ile görüşmesi ve 38'inci CHP Olağan Kurultayı'nda divan başkanlığı teklifiyle ile ilgili soruya yanıt veren İmamoğlu, "Doğrudur. Aslında geçen hafta Perşembe günü bana ilk kez Sayın Gürsel Erol ziyarete gelerek böyle bir düşüncelerinin oluştuğunu ve Sayın Genel Başkanımızın da bu konuda olumlu g örüşüyle beraber bu teklifi iletmeye geldiğini ifade etmişti. O günden beri aslında müzakerelerimiz sürüyordu. Daha sonrasında olumlu düşüncemi kendilerine ifade ettim. Dünki genel Başkanımızla olan buluşmamızda da sürece dair değerlendirmelerimizi yaptık. Tabi kurultay çok önemli bir kurultay yarışın olacağı bir kurultay. Tabi ki Divan Başkanlığı çok kutsal bir sorumluluk ve vazife. Her yönüyle adil, eşitlikçi ve partimizin gelecek vizyonunu ortaya koyan çok özel bir divan yönetiminin olgunlaşması yönünde gereğini yerine getirecek bir biçimde hareket edeceğimizi ifade ederek karşılıklı olumlu bir görüş pozisyonuna geldik. Elbette ki bu düşünceyi üreten ve bu süreci bana tevdi eden Sayın Genel Başkan'ımıza teşekkür ederim" dedi.

Kaynak: Haber Global TV