Kılıçdaroğlu: 3 Aralık'ı bekleyin, güzel şeyler açıklayacağız

Gündem haberleri Kemal Kılıçdaroğlu CHP

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, terör saldırısıyla ilgili olarak hükümete 'sınır güvenliği' eleştirisi getirerek, "Bu terörist sınırdan nasıl geçti? Kim geçirdi sınırdan?" dedi. Kılıçdaroğlu, 3 Aralık tarihine de işaret ederek, "Güzel şeyler açıklayacağız" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları:

Konuşamayan, dertleşemeyen bir Türkiye var. Geçmişte iktidara veya MHP'ye oy veren vatandaşlarım olabilir, onlara niye oy verdiniz diye sormadım zaten ama bir şey söylüyorum. Türkiye'nin bu gidişinden huzursuzluk duyuyorsanız sandığa gidince oyunuzun rengini değiştirmek zorundasınız. Evlatlarınız için Türkiye için değiştirmek zorundasınız. Kısır tartışmalarla terörün yanındaymış gibi karşısındaymış gibi algı yaratmanın Türkiye'ye faydası yok, tam tersine terör örgütlerinin ekmeğine yağ sürersiniz. Biz CHP'yiz. Biz halkın partisiyiz.

Beyoğlu'nda bombalar patlatıldı. İnsanlar hayatını kaybetti. Hemen yakaladı güvenlik güçleri ama asıl soruyu daha sormadık. Bu terörist sınırdan nasıl geçti? Kim geçirdi sınırdan? Nasıl oluyor bu? Bu topraklarda terör olmasın diye bağırıyorum, konuşuyorum. Sınırları neden kontrol etmiyorsunuz? Kim izin verdi bu teröristlere? Daha pek çok uyuyan hücre olduğu konuşuluyor. Yani teröristler aramızda geziyor. Ayakkabı numaralarına kadar biliyorsanız peki bu nasıl oldu?

Birisi geliyor Afganistan'dan birisi geliyor Sırbistan'dan öbürü bilmem nereden geliyor, hesaplaşıyorlar, Türkiye'de birbirlerini öldürüyorlar. Terör dediğiniz de bir tane değil. Türkiye'yi zehirliyorlar. Her birimizin sorumluluğu bu.

'3 ARALIK'I BEKLEYİN'

ABD ve İngiltere ziyaretlerinin içeriğini açıklamak için 3 Aralık'ı işaret eden Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

Sabredin. 3 Aralık'ta yeni bir vizyonu açıklayacağız. Türkiye'nin tarihine bir bakın. Ortalama 7 yılda bir kriz olur. Bazen bu krizler çok derin olur. Bu krizlerden bir avuç insan çok faydalanır. Büyük gelirler vurur; ama milyonlar bu kriz nedeniyle büyük mağduriyetler yaşar. Türkiye'yi artık bu kriz zincirinden kurtarmamız lazım. Emin olun çok güzel şeyler açıklayacağız. Belli aralıklarla krize giren Türkiye değil, sonsuza kadar krizi bitirecek olan bir vizyonu açıklayacağız. Vizyonumuz hazır, 3 Aralık. Ekiplerimiz hazır, yatırımcılar hazır, taze para da hazır. Türkiye'yi bu beladan sonuna kadar kurtaracağız. 3 Aralık'ı bekleyin ve asla unutmayın geliyor gelmekte olan.

Kaynak: Haber Global TV

CHP Kemal Kılıçdaroğlu beyoğlu saldırısı İstiklal Caddesi saldırısı