Kılıçdaroğlu'dan Canan Kaftancıoğlu tepkisi: Mahkemeyi de tanımıyoruz, kararı da

Gündem haberleri Kemal Kılıçdaroğlu

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Yargıtay'ın Canan Kaftancıoğlu kararını değerlendirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yargıtay'ın Canan Kaftancıoğlu'na yönelik hapis cezasını onamasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Kaftancıoğlu kararıyla ilgili olarak, "Canan Hanım'ı mahkum etmekle kalmadılar bir de siyasi yasak getirdiler" diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Siyasi tutuklularla Türkiye yol almamıştır. Parti kapatmakla, farklı düşündü diye insanları hapse atmakla demokrasi gelmez."

Kılıçdaroğlu, "Mahkemeyi de tanımıyoruz ve verilen kararı da tanımıyoruz, Canan Kaftancıoğlu İstanbul İl Başkanımızdır"

AYNUR DOĞAN KONSERİNİN İPTALİ

Konuşmasında Aynur Doğan konserinin iptal edilmesini de yorumlayan Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Aynur Doğan hepimizin şarkısını duygulanarak dinlediği bir sanatçı. Dar Hejiroke diye bir şarkısı var. Bu aslında bir incir ağacı şarkısı. Bu şarkıyı hafızalarımıza kazıyan güzel bir film vardı. Gönül Yarası filminde Şener Şen ve Meltem Cumbul bu şarkıyı dinlerken Meltem Cumbul ağlamaya başlıyor. Şener Şen, 'Sen Kürtçe biliyor musun?' diyor. 'Hayır, bilmiyorum' diyor. 'O zaman neden ağlıyorsun' diye soruyor. 'E bu şarkıya ağlamamak mümkün mü' diyor. Siz bu şarkıyı yasaklıyorsunuz. Türkiye bu noktaya gelmemeli, getirmemeliyiz. Şarkıların, türkülerin tamamı bizim. Kürtçe bir şarkı okudu diye nasıl yasak getirebiliriz? 21 yüzyılda yaşıyoruz artık. Her şarkı, türkü bizim.

Sizin feriştahınız gelse ben susmam. Rengarenk bir Türkiye'de yaşayacağız. Ebruli olacak. Barışı, huzuru getireceğiz. Herkes şarkısını özgürce söyleyecek. Bir şarkıdan, türküden korkulur mu? Korkmayacağız. Beraber, birlikte olacağız."

Kaynak: Haber Global TV

CHP Kemal Kılıçdaroğlu Canan Kaftancıoğlu Yargıtay yargıtay haberleri