Kılıçdaroğlu: Mültecileri 2 yıl içinde davulla zurnayla ülkelerine göndereceğiz

Gündem haberleri Kemal Kılıçdaroğlu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Mültecileri de en geç iki yıl içinde davulla zurnayla kendi ülkelerine göndereceğiz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamasından öne çıkanlar;

Gerçekten istikrarsız bir ekonomi var. Yarın sabah hangi ürünün fiyatının ne kadar olacağını kimse bilmiyor. Vatandaşın maaşına zam yapıyorsunuz ama peynire, ete, patatese daha fazla zam yapıyorsunuz. Bir diğer sorun ev kiraları.

Bütün vatandaşlarıma söz veriyorum, yüz binlerce ailenin, doğal gazı, elektriği, suyu kesik; söz veriyorum geliri olmayan hiçbir vatandaşımızın suyu, elektriği, doğal gazı kesilmeyecek. Geliri olmayan vatandaşın bu sorunlarını çözeceğiz. Vatandaş hak istiyor, adalet istiyor. Adamın yoksa kamuda iş bulamıyorsun, buradan da Türkiye'yi çıkarmamız lazım.

Mültecileri de en geç iki yıl içinde davulla zurnayla kendi ülkelerine göndereceğiz. 3 milyon 600 bin mültecinin buraya gelişine kim göz yumdu. En geç 2 yıl içinde bütün göçmenler kendi ülkelerine onurlu bir şekilde gidecekler.

SMA'lı 3 bin civarında evladığımız var. SMA'lı çocuk sahibi annelere sesleniyorum. Az kaldı diyorum. Çocuklarınızın tedavisi devlet tarafından karşılanacak. 

 

Kemal Kılıçdaroğlu chp grup toplantısı CHP