Kılıçdaroğlu: Ermenistan'ın sivilleri bombalaması bir savaş suçu

CHP Kemal Kılıçdaroğlu

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Ermenistan sivilleri bombalıyor. Bir insanlık suçu, bir terör suçu" diye konuştu. 

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ermenistan'ın Azerbaycan'a saldırılarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu, "Bu toprakların işgalden kurtulması lazım. Sayın Aliyev 'ben savaşacağım' demiyor. 'İşgal ettikleri topraklardan ayrılırlarsa bir sorunumuz yok; Ermeni halkıyla bir sorunumuz yok; bu işgalden topraklarımızı kurtarmak durumundayız' diyor. Haklı mı? Haklı, evrensel hukuka uygun, insan haklarına uygun. Dolayısıyla daha fazla kan akmaması için Ermenistan'ın, işgal ettiği Azerbaycan topraklarından çekilmesi gerekiyor. Başka bir şey yapıyorlar, sivilleri bombalıyorlar. Bir insanlık suçu, bir terör suçu. Masum insanları öldürmek asla ve asla insan olan hiç kimsenin kabul edemeyeceği bir tablodur." dedi.

HATAY'DAKİ YANGIN

Kılıçdaroğlu, Hatay'daki yangınla ilgili olarak, "Bütün canlıları, kainatı seviyoruz. Gelecek çocuklarımız, torunlarımız güzel bir ekosistem içinde doğma hakları var. Bizim 2. yüzyıla çağrı beyannamemizin maddelerinden biride budur. Bu dünyanın hakkını bizden sonra gelecekler için de korumak zorundayız. Bu yüzden bir ağacı yakmak en büyük günahtır. Hele bir ormanı, hayvanları, kuşları yakmak… Teröristler yaktı. Zaten onlar terörist. Ha bir insanı öldürmüşsün, ha bir ağacı yakmışsın. Yeşil ekonomi diyor dünya. Doğayı, insanları korumak için bunu yapıyoruz" dedi. 

"EMEKLİYE AYLIK VERMİŞ, ÖVÜNÇ MESELESİ YAPIYOR"

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı'nın sözlerine tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "Emekliye aylık vermiş, övünç meselesi yapıyor. Bütün emekli kardeşlerime seslenmek isterim. Senin hakkını, yıllar yılı ödediğin paranı sana verirken bile ben sana para veriyorum, bana oy ver diyorlar. Akla bakın, gerçekten de akla bakın" diye konuştu. 

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber