Kılıçdaroğlu: Dostlarımızla iktidara geldiğimizde Türkiye'nin tarihini değiştireceğiz

CHP İzmir Kemal Kılıçdaroğlu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'deki temel atma törenindeki açıklamasında, "İktidara geldiğimizde, altını çizerek söylüyorum, dostlarımızla birlikte iktidara geldiğimizde Türkiye'nin tarihini değiştireceğiz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de Çiğli Tramvayı temel atma töreninde açıklamalarda bulundu. 

"ALTINI ÇİZEREK SÖYLÜYORUM, DOSTLARIMIZLA İKTİDARA GELDİĞİMİZDE TÜRKİYE'NİN TARİHİNİ DEĞİŞTİRECEĞİZ"

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin projeler için yüzde 3 faizle borçlandığını, devletin hazinesinin ise yüzde 5-6'lar ile borçlandığını belirterek eleştiriler getiren Kılıçdaroğlu, "İktidara geldiğimizde, altını çizerek söylüyorum, dostlarımızla birlikte iktidara geldiğimizde Türkiye'nin tarihini değiştireceğiz. Belediyelerimiz yüzde 3'le borçlanıyorsa, onlar nasıl yüzde 5-6'larla borçlanıyorlarsa, bu çifte standardı da ortadan kaldıracağız. Türkiye Cumhuriyeti hazinesi neden uluslararası alanda değerli değil" dedi.

Kılıçdaroğlu, "Yeni aldığımız bütün belediyelerde, mali gücü yüksek belediyeleri yeniden inşa edeceğiz" diye konuştu.  

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

Sarayda işsizlik sorunu yok. 5 maaş alanlar var. Tuzu kuru onların. Biz Türkiye'yi düşünüyoruz. 84 milyonu düşünüyoruz. Bir çocuk yatağa aç giriyorsa, biz o akşam yatağa huzurla giremeyiz. Huzurun temeli herkesin kazandığı, ürettiği bir Türkiye. Biz bu Türkiye'yi özlüyoruz. Bizim belediyelerimiz, getireceğimiz yeni siyasetin koçbaşıdır. Belediye bunu yapıyorsa, demek ki CHP iktidar olduğunda çok daha fazlasını yapacaktır. Pandemi dönemini yaşadık. 5 maskeyi dağıtamayan bir iktidar düşünün. Bizim belediyelerimiz kendi bölgelerinde, artı talep geldiği takdirde belediyelerimizin olmadığı yerlere milyonlarca maske gönderdi. Parayla falan da değil. Sarayda oturanlar bunu göremiyorlar. Biz görüyoruz, çünkü biz halkın içindeyiz. Şu partiden bu partiden değil, bir kişi yoksulsa CHP oradadır. Milyonlarca kişiye nakdi yardım ve ayni yardım (mal ve hizmet yardımı) da yapıldı. 

Kaynak: Haber Global TV

Kemal Kılıçdaroğlu İzmir CHP