Kılıçdaroğlu'dan 'mafya' tepkisi

Süleyman Soylu Kemal Kılıçdaroğlu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. CHP lideri, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddialarıyla başlayan tartışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısındaki konuşmasında, Sedat Peker'in iddialarıyla başlayan suç örgütleri tartışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. CHP lideri, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun sözlerine atıfta bulunarak, "Kim bu her ay 10 bin dolar rüşvet alan siyasetçi? 10 bin dolar rüşveti mafyadan alıyorlar. Yeraltı çetelerinden alıyorlar" dedi. 

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları:

Cumhuriyet tarihi boyunca Türkiye bu kadar kirlenmemişti. İktidara geldiklerinde yoksulluk olmayacaktı, şimdi diz boyu. Yolsuzluk olmayacaktı, AK Parti eşittir yolsuzluk. Yasak olmayacaktı, şimdi yasaklar diz boyu.

İktidara geldiğimizde gençlerin kredilerinin  faizlerinin tamamını sıfırlayacağız. İş bulduktan sonra, sigortalı işten sonra belli taksitler içinde onların kredi borçlarını ödemelerini sağlayacağız. 

Yurt sorununu çözeceğiz, gençler bunları bir köşeye yazın. 2 milyon 400 bin hanede internet yok, burada eğitim nasıl olacak. En geç iki yıl içinde, internetsiz hiçbir hane kalmayacak. Bu rezalete de son vereceğiz. Fiber yatırımlarını süratle hayata geçireceğiz. 

SUÇ ÖRGÜTLERİ TEPKİSİ

Mafya liderleri bildiri yayınlıyorlar. Cumhur İttifakı'na destek veriyorlar, Millet İttifakı'nı eleştiriyorlar. Yeraltı dünyası ittifakı destekliyor, aleni yapılıyor artık. Eğer bir ülkede uyuşturucu kaçakçılığı aleni yapılıyorsa, arkasına siyasi destek alınmadan bu olmaz. Türkiye böyle bir duruma hiç düştü mü, nasıl bir ülkede yaşıyoruz? Bazen devletin içindeki yasal unsurlar da belli kaynakların üstüne çöküyorlar. 128 milyar dolar arka kapıdan gitti, kimler çöktü üzerine? 

"10 BİN DOLAR ALAN SİYASETÇİ" POLEMİĞİ 

Bir siyasetçiyi ayda 10 bin dolarla keklemişler diyor İçişleri Bakanlığı koltuğunda oturan kişi. Araştıralım dedik. Buna da hayır dediler, araştırmayın dediler. TBMM Başkanı'na dilekçe verdik, arkadaşlarım imzaladılar. TBMM Başkanı'nın TBMM'nin itibarını koruma görevi vardır. Saygınlığını koruma görevi vardır. Meclis'te reddeden AK Parti ve MHP milletvekilleri. Sormak istiyorum sizi de mi birileri kekliyor acaba. Kim her ay 10 bin dolar alıyorsa, onu açıklamak zorundadır. 

Savcı çağırırsa adını verecekmiş. Hangi savcı kardeşim? Hepsi dilsiz, sağır ve kör. Görmüyorlar, göremiyorlar. Bir yerden talimat bekliyorlar. Erdoğan'dan. Meclis Başkanı protokolde iki numaralı adamdır. Kim bu her ay 10 bin dolar rüşvet alan siyasetçi? 10 bin dolar rüşveti mafyadan alıyorlar. Yeraltı çetelerinden alıyorlar. Eğer mafya bir siyasetçiyi besliyorlarsa her ay en az 100 bin dolar para kazanıyordur. Böyle bir rezaleti Türkiye yaşamadı. Hırsızlığın ayyuka çıktığı bir dönemi yaşıyoruz biz.

Türkiye Barolar Birliği vardı, savunmayı temsil eden. Nerede? 128 milyar dolar gibi o da arazi

Kaynak: Haber Global TV

CHP Kemal Kılıçdaroğlu Sedat Peker