Kılıçdaroğlu: Bugün bu kürsüye veda etmek için buradayım

Kemal Kılıçdaroğlu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında grup kürsüsüne veda ettiğini açıklayarak, "Size son kez bu kürsüden bakmak istiyorum" dedi. Akşener için "Yeri geldiğinde masaya yumruğu vurmasını da bilir. Arada bir ülkücü damarı tutar bunu da gayet iyi biliyorum." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında grup kürsüsüne veda ettiğini açıkladı. Kılıçdaroğlu, veda konuşmasında "Size son kez bu kürsüden bakmak istiyorum" dedi. Akşener için "Yeri geldiğinde masaya yumruğu vurmasını da bilir. Arada bir ülkücü damarı tutar bunu da gayet iyi biliyorum." ifadelerini kullandı. 

Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Yavaş için ise "Evladım Ekrem İmamoğlu. O da yanımda olacak. Yıllardır omuz omuza verdiğimiz dostum Mansur Yavaş o da buradadır" diye konuştu.

GENEL BAŞKANLIKTAN İSTİFA ETMEYECEK

CHP lideri Kılıçdaroğlu, grup toplantısının ardından gazetecilerle yaptığı sohbette genel başkanlıktan istifa etmeyeceğini, sadece artık grup toplantısı yapmayacağını dile getirdi.

Haber Global muhabiri Saliha Çolak'ın aktardığına göre, grup toplantılarının, toplum kesimleri ile Türkiye’nin değişik bölgelerinde yapılacağı, ilk programın ise deprem bölgesine olacağı öğrenildi. Ayrıca, deprem bölgesine de bir ziyaret gerçekleştirilecek.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları;

Yeni bir başlangıç için beraber varolduğumuz bütün sıkıntıları aşalım istiyorum. Biz bunları yaptığımız zaman o güzel, o görkemli, o şahane Türkiye'yi yeniden inşa edeceğiz. Bundan emin olmanızı isterim. Bugün çok kısa bir konuşma yapacağım. Bugün grup kürsüsüne veda etmek için buradayım. Ne yalan söyleyeyim bu satırları kaleme almak benim için de hiç kolay olmadı.  Bu kürsüye veda etmek pek de kolay olmuyor. Bu salon bu kürsü aslında benim evim. Sizler benim yol arkadaşlarımssınız. Size son kez bu kürsüden bakmak istiyorum.

Sarayın yol arkadaşı olmak kolaydır. Orada para vardır, pul vardır, şan vardır, şöhret vardır kibir vardır, haram vardır. Zulüm kokar o sarayın koridorları. Bay Kemal'in yol arkadaşı olmak ise hiç kolay değildir. Uzun ve ızdıraplı bir yoldur. Tehlikelerle doludur. Başınıza her an her şey gelebilir. Her sabah ya nasip diyerek ailelerinizden ayrılırsınız. Parası pulu da yoktur Bay Kemal'in. Sarayı da yoktur. 

Sizler Bay Kemal ile yürümeye karar verdiniz, bu yolu seçtiniz. Bay Kemal'in sizler gibi gerçek dostları vardır. Bay Kemal ile yürümek akıldan öte bir yürek işidir. Sizi yürekten kutluyorum. Bay Kemal'in şansı da budur, sizin o kocaman yüreğiniz. Başınızı hep dik tuttunuz, karanlığın üzerinizi kaplamasına izin vermediniz. Bugün zalimlerin tahtını yıkmaya çok yakınız. Sizin gibi yol arkadaşlarım olduğu için onur duyuyorum. 

MERAL HANIM MERTTİR, ARADA ÜLKÜCÜ DAMARI TUTAR

Bu kürsüde insanlarımızın onuru ve demokrasimizin kaderi adına son kez konuşuyorum. Umutluyum dostlar, gerçekten umutluyum. Çünkü her gün Türkiye'de herkesin yenilenmiş gibi uyanacağı bir dünya hayal ediyorum. Bize doğru uçan o özgür kuşları düşünüyorum. İYİ Parti'nin sayın Genel Başkanı Meral Akşener ile birlikte yapacağız bu deliliği. Çünkü Meral Hanım merttir. Büyük mücadeleler veriyor ve bu bilinsiz istiyorum. Ana kucağını da iyi bilir, yeri geldiğinde masaya yumruk vurmasını da çok iyi bilir. Ona müteşekkir olduğumu bütün dostlarımın bilmesini istiyorum. Arada bir ülkücü damarı tutar bunu da gayet iyi biliyorum.

EVLADIM EKREM İMAMOĞLU VE DOSTUM MANSUR YAVAŞ...

Saadet Partisi'nin genel başkanı Temel Karamollaoğlu ile bitireceğiz. Temel Bey bilgedir, cesurdur. Bu bilge Türkiye'nin yolunu aydınlatmaya devam ediyor. O hepimizin iyi tanıması gereken önemli bir siyasal aktördür. Gelecek Partisi'nin Sayın Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile de bitireceğiz bu deliliği. Ahmet beyin gerçekten güçlü bir entelektüel birikimi var. O bu süreci toparlayanların başında gelir. Günlerdir uyumuyor bu lider. Deva Partisinin Genel Başkanı Ali Babacan ile bitireceğiz, bu genç liderle Türkiye'nin perişanlığına son vereceğiz. onunla da bu ülke için alın terini birlikte dökeceğiz. Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin beyle de bu deliliğe son vereceğiz. Yürekli, cesur ve genç bir liderdir. Ve iki kişi daha var. Siz o kişiyi gayet yakından tanıyorsunuz. Burada söylemiştim. Evladım Ekrem İmamoğlu. O da yanımda olacak. Yıllardır çokça omuz omuza verdiğimiz dostum Mansur Yavaş o da buradadır.

 Hakkınızı helal edin dostlarım.

CHP Kemal Kılıçdaroğlu chp grup toplantısı