Kemal Kılıçdaroğlu'ndan 7 maddelik liste! "Bu talepleri hemen çözün.."

CHP Kemal Kılıçdaroğlu
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan 7 maddelik liste! "Bu talepleri hemen çözün.."

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından sağlıkçıların talepleriyle ilgili 7 maddelik bir liste paylaştı. Kılıçdaroğlu paylaşımında, " Sağlıkçılarımız müsterih olsun, yapmazlarsa, iktidara geldiğimizde sorunları biz çözeceğiz!" ifadelerini kullandı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Mecliste bütçe görüşmeleriyle ilgili açıklamalarda bulunduktan sonra sağlıkçılara görüşmeye gideceğini duyurmuştu. 

"İKTİDARA GELDİĞİMİZDE SORUNLARI BİZ ÇÖZECEĞİZ"

Görüşmenin sosyal medya hesabından bir açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, "Sağlıkçılarımızla konuştum. Mücadelesini vereceğim talepleri aşağıda paylaşıyorum. İktidara da buradan sesleniyorum: Bu talepleri hemen çözün, varsın sağlıkçıların oyları sizin olsun. Sağlıkçılarımız müsterih olsun, yapmazlarsa, iktidara geldiğimizde sorunları biz çözeceğiz!" dedi. 

Sağlıkçıların talepleriyle ilgili de 7 maddelik bir liste paylaştı. O liste şöyle: 

1- Söz verdiğiniz gibi sağlık personeli atamalarını yapın. Atama kılavuzunu hemen yayınlayın.

2- Ücretleri hemen düzeltin.

3- Adaletsiz performans kesintilerini durdurun. Kriterleri hakkaniyetli hale getirin, sağlıkçılarla kriterler konusunda el sıkışın.

4- Ödeme planlarını şeffaflaştırın.

5- Çalışma saatlerini insancıl hale getirin. Çalışma saatleri hukuken bu ülkede nettir. Kanunlara uyun.

6- Sağlıkçılar arasında ayrım yapmayın. Ek ödeme, risk tazminatı ve benzeri düzenlemelerden tüm sağlıkçıları faydalandırın. Tazminatları ödeyin, haklarını verin.

7- Yükselme kriterlerini şeffaflaştırın.

 

Kemal Kılıçdaroğlu sağlıkçılar sosyal medya